Ugrás a tartalomra

Bővített elnökségi ülést tartott a VMSZ Nyugdíjas Fóruma

Bővített elnökségi ülést tartott a VMSZ Nyugdíjas Fóruma

 Adán tartotta 23. bővített elnökségi ülését a Vajdasági Magyar Szövetség Nyugdíjas Fóruma. A járványhelyzetre való tekintettel közel egy éve nem tartottak ülést.

A rendezvényre Vajdaság számos településéről érkeztek tagok.

Nagy Katalin, elnök, VMSZ Nyugdíjas Fórum: „Azelőtt kéthetente tartottuk. Mindig máshonnan jöttek, Bánátból, vagy Újvidékről, Szabadkáról, Adáról, Topolyáról. 15 helyi szervezet van, ami azt jelenti, hogyha onnan eljönnek ketten-hárman, akkor is már vagyunk negyvenen körülbelül. Mindenkinek van mondanivalója, kérdése.”

A nyugdíjasok, ahogyan Vajdaság-szerte úgy Ada községben is rendkívül aktívan részt vesznek a közéleti dolgokban és fontos számukra a valahová tartozás érzése is- hangzott el az eseményen.

Kiss Nándor, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Minden akciónk önkéntes alapon működik, és erre rendszeresen szoktak jelentkezni a Nyugdíjas Fórum tagjai is. Már a megjelenésükkel és a részvételükkel hozzásegítenek ahhoz, hogy egy egész közösséget tudjunk képviselni.”

Az aktuális napirendi pontok megvitatása mellett az időszerű politikai kérdéseket tekintették át a tagok, majd ezt követően lehetőségük volt feltenni kérdéseiket meghívott vendégüknek a VMSZ alelnökének Kovács Elvirának.

Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Ők nagyon sokat dolgoznak a háttérben, rengeteg élettapasztalattal rendelkeznek és mindig jó velük az együttműködés. Ugyanakkor az is érdekes, hogy követik az eseményeket, de ugyanakkor most már nagyon igénylik a rendezvényeket, hogy fizikailag is találkozzanak és részt vegyenek a mindennapi életünk szervezésében.”

A Nyugdíjas Fórum tagjai bíznak abban, hogy ezentúl több alkalommal találkozhatnak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV