Ugrás a tartalomra

Az eurointegrációról tárgyalt Kovács Elvira a német nagykövettel

Az eurointegrációról tárgyalt Kovács Elvira a német nagykövettel

Thomas Schiebbel, Németország belgrádi nagykövetével tárgyalt Kovács Elvira Belgrádban. A felek Szerbia eddig elért eurointegrációs eredményeiről egyeztettek a szerb fővárosban.
 

Thomas Schieb elmondta: Németország készen áll segíteni és támogatni Szerbia csatlakozási folyamatát az EU-hoz, kiemelvén hogy a jogállamiság terén végzett reformok kulcsfontosságúak ezen az úton. Kovács Elvira az Európai Integrációs Bizottság elnökeként az eddigi törekvésekről számolt be. Egyebek között a köztársasági parlament tevékenységeit érintő változtatásokat is ismertette a német nagykövettel.

Kovács Elvira, a köztársasági parlament alelnöke (VMSZ): „Az Európai Bizottság jelentésétől kezdve napjainkig. Mi az, amit a parlament feljavított a saját tevékenységei terén. Nincs már sürgősségi eljárás, pontosan tervezhető hogy dolgozunk. Közmeghallgatásokat szervez a parlament a törvények előkészítési fázisában. Ugyanakkor arról is beszéltünk, mi az, amiben késik a kormány, illetve hogy mi az ellenőrző funkciókat hogyan töltjük be. Persze részletesen beszélgettünk a különböző feladatainkról és hogy miért nem sikerült Szerbiának megnyitnia újabb tárgyalási fejezetet.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét