Ugrás a tartalomra

Az atlétika reménységeit fogadta Szabadka új vezetése

Az atlétika reménységeit fogadta Szabadka új vezetése

 Kedd délután fogadta a Szerb Atlétikai Szövetség által szervezett tábor résztvevőit Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke.

A táborozáson a sportág reménységei vesznek részt, köztük a kishegyesi gerelyhajító Világos Adriana is, aki a hétvégén bajnoki címet szerzett Újvidéken.

A sportolók üdvözlését követően Stevan Bakić és dr. Pásztor Bálint elbeszélgettek Az atlétika reménységei nevű tábor résztvevőivel. Világos Adriana gerelyhajító elmondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy a szabadkai táborban készülhet fel. „Először szeretném megköszönni, hogy megengedték, hogy eljöjjünk ide edzőtáborba, és hogy a pályán is teljesítették a feltételeket, hogy tudjunk dobni. Közel élek Szabadkához, és gyakran jöttünk ide, mert ez az egyik legnagyobb város a környéken.”

A megfelelő feltételek a Városi Stadionon végzett felújításoknak köszönhetők. A tábor résztvevőit üdvözölte Szabadka új polgármestere, Stevan Bakić, aki ismertette a Városi Stadionon elvégzett felújítási munkálatokat. „Füves felületek, új atlétikai pálya kiépítése, azon helyiségek felújítása, amelyeket a Spartacus Atlétikai Klub és a Spartacus női futballcsapat használ. A beruházások összértéke 87 millió dinár volt. Ehhez az Ifjúsági és Sportminisztérium 67 millió dinárral, Szabadka önkormányzata és a Tartományi Kormány pedig 10-10 millió dinárral járult hozzá.”

Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, annak dacára, hogy Szabadkán, Vajdaságban és Szerbiában is nagy összegeket fordítanak sportra, mégsem mondható el, hogy olyan körülmények között edzhetnek a sportolók, mint más országokban. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy az első küldöttség, amelyet közösen a polgármesterrel fogadhatunk, éppen ez a küldöttség. Sportolókkal kezdünk itt, a Városházán, és hogy miattunk a délelőtti edzést sem kellett kihagyniuk. Igyekeztünk úgy időpontot egyeztetni, hogy ne menjen a munka rovására.”

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, reményei szerint tisztségének betöltése alatt még több sporttal kapcsolatos esemény részese lehet.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír