Ugrás a tartalomra

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelmében – május 7-e a határidő

Még 5 nap áll rendelkezésre arra, hogy aláírjuk a nemzeti régiók védelméről szóló kezdeményezést - hívta fel a Székely Nemzeti Tanács indítványozására a figyelmet Pásztor István a Facebook-oldalán.

Az akció célja, hogy a nemzeti kisebbségek védelme kiemelt helyet kapjon. A VMSZ elnöke hozzátette, egymillió aláírásra lenne szükség. Ez egy magyar ügy, és felelősek vagyunk egymásért. Tisztelnünk kell egymás erőfeszítését - mondta Pásztor István. Elektronikus formában a nemzetiregiok.eu, illetve az irdala.hu weboldalakon keresztül lehet aláírni.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Azért is fontos, mert asztalra helyezi, az Európai Bizottság asztalára teszi az őshonos kisebbségek kérdését. Lehetőséget teremtve arra, hogy közvetlenül brüsszeli forrásból a nemzeti kisebbségek által lakott területek fejlesztési forrásokhoz jussanak. Ez azért is fontos, mert elősegíti a szülőföldön való boldogulásunkat. Én ebben a pillanatban csatlakoztam ehhez a kezdeményezéshez. Szeretnék mindenkit megkérni arra, akinek van magyar állampolgársága és Vajdaságban él, vajdasági magyarként csatlakozzon hozzám. Pár másodpercig tart csak az egész folyamat. Azt szeretném kérni, hogy mutassuk meg, hogy fontosak számunkra a nemzeti ügyek.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen