Ugrás a tartalomra

Ajándékokat kaptak a Törökkanizsa községi egyesületek

Ajándékokat kaptak a Törökkanizsa községi egyesületek

 Gazdag művelődési és civil szervezeti élet folyik Törökkanizsa községben. A magyar vonatkozású egyesületeknél tettek ma látogatást a VMSZ és az MNT képviselői. Az MNT képviselői nem érkeztek üres kézzel, minden szervezetnek ajándékokkal kedveskedtek.

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület már több mint 30 éve működik. Jelenleg néptánc, népdal és citera szakcsoportokban folyik a munka. A Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően most könyvcsomaggal, gyermekfoglalkozásokhoz szükséges eszközökkel és egy televízióval is gazdagodtak.

Kovács Magdaléna, elnök, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Kaptunk egy nagyon nagy méretű televíziót, szinte mozi. Nyilvánvaló, hogy nem sorozatokat fogunk rajta nézni, mert arra nincs idő, itt folyik a munka, de viszont nagyon jó dolog, mert az interaktív foglalkozásnál nagyon jól tudjuk használni.”

Az oroszlámosi Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület 2011-ben alakult. 2020-ban magyarországi támogatással sikerült az egyesületnek egy székházat vásárolni, ahol elsősorban néptáncot oktatnak.

Újhelyi Nándor, elnök, KKT, Törökkanizsa: „16 gyerek vesz részt a próbákon, Majdányról, Oroszlámosról és Rábéról. A Magyar Nemzeti Tanácsnak, a Vajdasági Magyar Szövetségnek, illetve az anyaországi támogatásoknak köszönhetően most mindannyian új népviseletet fognak kapni, illetve ami még fontos az egyesület zökkenőmentes tevékenysége szempontjából, az az, hogy hangosító felszereléssel is gazdagodott a művelődési egyesület.”

A firigyházi GreenFox civil szervezethez is ellátogattak, akik elsősorban környezettudatos foglalkozásokat szerveznek gyerekeknek. A látogatásokat követőn Jaksa Róbert, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje elmondta, hogy a közösségépítés szempontjából nagy szerep jut a helyi egyesületeknek.

„A Tiszagyöngye Művelődési Egyesület nagy mértékben hozzájárul a község településein lévő egyesületek munkájához. Számunkra is nagyon fontosak ezek a civil egyesületek, a mindennapi munkájukat próbáljuk segíteni. Nagyon lelkesen dolgoznak és nagy mértékben formálják, illetve segítik a közösségi életünket.”

Az észak-bánáti körúton tiszteletét tette mások mellett Nyilas Mihály igazságügyi államtitkár, Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen