Ugrás a tartalomra
2023.10.02 - 08:46

Adorján a harmadik

Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
Adorján a harmadik

Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban. A kishuszárok versenyét magabiztosan nyerte meg Csörgő Lili kishegyesi színekben Bohóc nyergében. Ezzel jogot szerzett a vasárnap délelőtti középfutamban való rajtra. Itt óriási versenyben csak a második helyre tudott célba érni, így lemaradt a döntőről.

A nagyok előfutamaiban Kishegyes, Szabadka és Adorján lovasaiért és lovaiért izgulhattunk. Elsőnek Cékus Árpád szállt nyeregbe, és jól is tartotta magát a második helyen, a szokatlan pályán azonban Déva Szándék megbotlott és Árpád balesetet szenvedett. Szerencsére sem neki, sem a lónak nem lett komolyabb sérülése.

A harmadik előfutamban Zboray Viktória indult Licino Londonnal, és meg is nyerte az előfutamot, így bejutott a középdöntőbe, ahol szinte centiméterekkel maradt le Szentkirály lovasa mögött. Sepsiszentgyörgy lovának a sérülése miatt azonban az adorjáni Licino London, Borsos Csaba lova és lovasa, Zboray Viktória is döntőbe jutott, és megszerezte a 3. helyet.

A tizenegyedik előfutamban Szabadka zászlaja alatt rajtolt Cékus Noémi, aki nagy csatában ugyan csak a második lett, de a hatvan lovas közül neki volt a negyedik legjobb eredménye, és legjobb másodikként jutott be a vasárnap délelőtti középfutamba, ahol az előfutamhoz hasonlóan ismét a nagyon erős Sepsiszentgyörgy lovával kellett megküzdenie. Ez már szorosabb versenyt hozott, mint a szombati, de a második hely már nem volt elég a döntőhöz.

A versenyeket számos egyéb rendezvény kísérte. A közönség olyan színes tartalmak mellett szórakozhatott, mint a győri Ördöglovasok fergeteges, látványos bemutatója, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység felvonulása, a hagyományos kocsitoló verseny, díjugrató és fogatversenyek, a Pusztai Rókák produkciója, a Pusztai Ötös csikósok ügyességi műsora vagy a Szilvásváradi Ménes hajtása, amely olyan fergeteges és látványos volt, hogy óriási ovációt váltott ki a dugig megtelt lelátó közönségéből.

Mindent összevetve nem lehetünk elégedetlenek lovasaink és lovaink szereplésével ebben az évben sem. Valamennyiük szereplésére ezúttal is büszkék lehetünk, hiszen az új helyszínen is tovább öregbítették vidékünk lótenyésztésének, lovas sportjának és tehetséges lovasainak hírnevét.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kiss Zoltán