Ugrás a tartalomra

60 év után új aszfalton közlekedhetünk Tiszaszentmiklós és Hódegyháza között

60 év után új aszfalton közlekedhetünk Tiszaszentmiklós és Hódegyháza között

 60 év után teljesen új aszfaltburkolatot és kiszélesített útszakaszt kap a bánáti Tiszaszentmiklóst és Hódegyházát összekötő szakasz. A már nélkülözhetetlenné vált munkálatok május elején kezdődtek meg és előreláthatólag július végére befejeződnek.

Már javában zajlanak a 3,5 kilométeres, a két falut összekötő út javításának munkálatai, amelyek nagyban megkönnyítik majd a helyiek közlekedésbiztonságát, és egyben komfortérzetét is elősegítik majd.

Szokol Csaba, Hódegyháza: „Mint lakos, azt tudom mondani, hogy ahova új út vezet, oda új jövő is vezet. Valójában annak a részlegnek van jövője, ahova út vezet. Hódegyházára már ezek által biztosan, hogy új út fog vezetni, ez azt jelenti, hogy van jövője Hódegyházának.”

A mostani beruházással egy hosszan dédelgetett álma válik valóra a helyieknek, és mint mondják, ezáltal is tudják, hogy a városiak mellett egyenrangú partnerként vannak jelen a vajdasági magyarság életében.

Szemerédi Ernő, vállalkozó, Hódegyháza: „Ez a falu egy elzárt vakbél, ahol a lojális polgárok itt maradtak, akik patrióták, szeretik a szülőfalujukat. Nekünk, vállalkozóknak is nagy horderejű a logisztika végett, mert nagy slepper kamionok jönnek, meg az út által kapcsolatunk lesz a nagyvilággal.”

Csóka község tekintetében az elmúlt évtized legjelentősebb beruházása valósul meg a Tiszaszentmiklóst Hódegyházával összekötő útszakasz korszerűsítésével.

Kormányos László, elnökségi tag, VMSZ: „Ennek az útnak a megépítése azt fogja bizonyítani, hogy azok a települések is kifejezetten képbe fognak kerülni, itt Hódegyházára gondolok elsősorban, amelyek a regionális úttól el vannak szigetelve. Bizonyos mértékben jelentősen hozzá fog járulni az emberek, a tőke és a vállalkozások kibontakozásához Hódegyházán.”

Az infrastrukturális projektek megvalósulása elengedhetetlen ahhoz, hogy élhetővé váljanak a vajdasági önkormányzatok települései. Erre kiemelt figyelmet szenteltünk eddig is, ahogyan tesszük a jövőben is - mondta el Lálity Urbán Emese infrastrukturális államtitkár.

Lálity Urbán Emese, államtitkár, Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium: „Mindenhol fontos, nem csak a tömb önkormányzatok területén, hanem a szórványban is. Erre egy nagyon jó példa ez a Tiszaszentmiklós és Hódegyháza közötti, 3,5 kilométeres útszakasz, amely több mint 60 évet várt arra, hogy felújításra kerüljön. Jelenleg 6 méter széles lesz az út, ami megvalósul és 182 millió dinárba kerül ez a beruházás. A koalíciós szerződés fontos pontja volt ez az útszakasz, amelyet a választások alkalmával képviseltünk, és amelyen azóta is dolgozunk.

A terepbejárás alkalmával Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke kiemelte, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség minden választási kampányban arról beszél, hogy lévén, hogy a vajdasági magyarság is ennek az országnak az adófizető polgáraiból áll, ezért joggal várjuk el azt, hogy a mi önkormányzataink fejlesztési elképzeléseinek a megvalósítására is jussanak országos költségvetési eszközök.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, parlamenti frakcióvezető: „A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt elnökei által aláírt koalíciós szerződés részletekbe menően, egész Vajdaságra vonatkozóan tartalmazza azokat a fejlesztéseket, amelyeket szeretnénk megvalósítatni az országos költségvetési eszközökből. Az új mandátumban ez elég lassan indult, éppen ezért január 16-án Goran Vesić miniszterrel folytattam Belgrádban tárgyalásokat annak érdekében, hogy elinduljanak ezek a munkálatok.”

Egyébként nem csak Topolya, Kishegyes, Magyarkanizsa és többi nagyobb önkormányzat projektumai élveznek prioritást, hanem velük együtt azok a kisebb, de egyébként jelentős szerepet betöltő települések lakói és azok által kért projektek is számíthatnak mindenkori támogatásunkra - tette hozzá Dr. Pásztor Bálint.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen