Ugrás a tartalomra

2024-ben elsőbbséget élvez a Szabadkai Népszínház épületének a befejezése

2024-ben elsőbbséget élvez a Szabadkai Népszínház épületének a befejezése

 Továbbá két óvoda felújítása, a palicsi egészségház építése, valamint aszfaltozási munkálatok is szerepelnek a 2024-es költségvetési javaslatban, amelyről döntenek Szabadka Város Képviselő-testületének csütörtöki ülésén.

A részleteket dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke ismertette sajtótájékoztatóján.

A Város Képviselő-testület 42. rendes ülésén 19 napirendi pont szerepel. A legfontosabb a jövő évi költségvetés elfogadása, amely 10,3 milliárd dinárt tesz ki, ami 9,36 százalékkal több a pótköltségvetés elfogadásánál - mondta dr. Pásztor Bálint. A VKT elnöke hozzátette, hogy a bevételekkel teljes mértékben lefedik a kiadásokat. Számos projekt befejezése élvez prioritást a 2024-es költségvetési javaslatban.

„Egyrészt a Népszínház épületének a befejezése. Ezen kívül két óvodának a felújítása. A Harcosok Sorakozója lakótelepen, valamint a Sétaerdő Helyi Közösség területén az óvoda konyhájának a befejezése, a Tiszta Szerbia projekt keretein belül a projektek elindítása, a szeméttelep szanálása. Még nagyon fontos a palicsi egészségház kiépítése. A vízművek is jelentős beruházásokat tervez a jövő esztendőben.”

Tovább folytatódik az utcák aszfaltozása több helyi közösségben Szabadka területén. A 2024-es költségvetésből legalább olyan mértékben különítenek el pénzt a munkálatokra, mint idén - tette hozzá a VKT elnöke.

„A Vasutas Helyi Közösség területén, Makkhetesen, Kisradanovácon, Csantavéren, Hajdújáráson nagyjából 100 millió dinár értékben. A vízvezetéket többek között a Zorka és a Makkhetes Helyi Közösségekben fogjuk tudni fejleszteni. Ezen kívül folytatódik Ludason a Kosztolányi ház, a hajdújárási helyi közösség épületének és a csantavéri könyvtárnak a felújítása. A Városi Könyvtár esetében a felújítás folytatódik a tető felújításával.”

Több közvállalat esetében módosulnak a működési tervek és egy általános szabályozási terv is elfogadásra kerül Királyhalom tekintetében. A falu tekintetében soha ilyen dokumentum kidolgozása nem szerepelt napirenden. Ez az utcák szabályozása és a jövőbeni infrastrukturális beruházások kivitelezése szempontjából teremti meg a jogi feltételeket - szögezte le dr. Pásztor Bálint.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír