Ugrás a tartalomra

Zenta: Ajándékcsomag 177 elsősnek

Zenta: Ajándékcsomag 177 elsősnek

 Zentán is rendben megkezdődött a tanév. A község elsősei ajándékcsomagban részesültek, az önkormányzat célja, hogy a gyerekek már fiatal korukban megismerkedjenek a közlekedési szabályokkal.

A zentai Stevan Sremac, a Petőfi Sándor, a Thurzó Lajos valamint a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola elsős diákjai kaptak csomagokat.

Papp Fanni, tanuló, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Egy városképet, meg egy karcsatot, egy rendőrruhát meg egy füzetet.”

Kovács Ákos, tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „Tetszik, használni fogom, van íróasztalom meg székem is.”

Több mint 10 éve hagyomány Zentán, hogy a polgármester meglátogatja tanévkezdéskor az elsősöket. Emellett felhívják a tanulók figyelmét a biztonságos közlekedésre is. Sok diák egyedül jár iskolába, így a közlekedési szabályokat már fiatal korukban érdemes elsajátítaniuk.

Gömöri Anikó, tanító, Thurzó Lajos Általános Iskola, Zenta: „Elsősorban ez már az óvodában kezdődik. Tehát ott nagyon sokat sétálnak, járják a várost, közlekednek. Mi itt tovább visszük ezt, mindig csak ismételjük. Mivel a városban sétálunk, iskola körül sétálunk, rendezvényekre megyünk, akkor részt vesznek a közlekedésben és olyankor is elmondjuk, nem csak így elméleti szinten.”

A diákok biztonsága a legfontosabb - hangzott el a csomagok átadásakor.

Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Nagyon fontosnak tartom, hogy az önkormányzat biztosít ilyen közlekedési csomagot a diákoknak. Ugye az tudva levő, hogy iskolánk mellett egy nagyon forgalmas út halad el, az Árpád utca, ahol nagyon sok jármű közlekedik. A diákok biztonsága érdekében fontos, hogy a tanulók minél előbb megtanulják, hogy kell helyesen közlekedni.”

A csomag egyebek között biztonsági mellényt, karkötőt és útmutató füzetet tartalmaz.

Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere kiemelte: „Fontos, hogy a gyerekek biztonságosan érkezzenek az iskolába és biztonságosan tudjanak hazajutni. Az életükben ez egy fontos momentum, hiszen a jövőben önállóan vesznek részt majd aktívan a közlekedésben és számunkra az a fontos, hogy minél nagyobb biztonságban tegyék meg az utat, ezért kedveskedünk nekik egy közlekedés biztonsági csomaggal.”

Idén egyébként 177 elsős diák kapta meg a község ajándékcsomagját.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV