Ugrás a tartalomra

Zavaros és büdös a Krivaja vize - Láthatáron a megoldás

Zavaros és büdös a Krivaja vize - Láthatáron a megoldás

 Több éve gondot jelent a Krivaja szennyezettsége Kishegyesen. A Topolya irányából érkező, évek óta tartó szennyezés folyamatos. Az illetékesek szerint a probléma hamarosan megoldódhat.

Megkeseríti a kishegyesiek mindennapjait a Krivaja szennyezettsége. A folyó mentén lakók évek óta kénytelenek együtt élni az elviselhetetlen szaggal. Mint mondják a víz színe a beleengedett anyagoktól gyakran zavaros, szürkés fehér. A közvetlenül a folyó mellett élők életét hatványozottan megkeseríti a probléma. Nem tudnak szellőztetni, a nyári napokon pedig a négy fal közé menekülnek a bűz elől.

Közel harminc éve valamilyen formában szennyeződik a Krivaja folyó - mondta el Sándor István. Az alpolgármester szerint tíz éve pedig folyamatosan orrfacsaró bűzre panaszkodnak a lakosok. Hozzátette, a Topolya irányából érkező, évek óta tartó szennyezés folyamatos.

Topolyán a szennyvíz, valamint a településen működő üzemek hulladékvize is a folyóba kerül. Ez okozza leginkább a Krivaja szennyezettségét. Három cég számít nagy szennyezőnek. Közülük egy már elkészítette, egy másik cég előtisztítója pedig kidolgozás alatt van. A szennyvíztisztító a tervek szerint a nyáron készül el.

A kishegyesiek egyébként több alkalommal petíciót is gyűjtöttek. Oroszi Sándor, a környezetvédelmi osztály vezetője elmondta, a lakosság részéről heti szinten érkezik bejelentés a Krivaját illetően. Az önkormányzat is heti szinten tesz bejelentést a tartományi felügyelőség felé.

A Krivaja szennyezettsége több ezer ember mindennapi életét keseríti meg. A lakosság egy része reményvesztett, a másik része pedig felháborodásának ad hangot. Abban viszont mindenki egyet ért, hogy a problémát meg kell oldani, sürgősen.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen