Ugrás a tartalomra

Zajlik a topolyai szennyvíztisztító építése

Zajlik a topolyai szennyvíztisztító építése

 Gőzerővel zajlik a topolyai szennyvíztisztító és a hozzá tartozó csatornarendszer kiépítése. A beruházás összértéke 16 millió 200 ezer dinár.

Az összeget a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, illetve Topolya község önkormányzata közösen biztosították. A tervek szerint jövőre már megtisztított víz folyhat a Krivaja patakba.

A topolyai szennyvízhálózat főcsatornájának munkálatai a Bolyai Farkas utca és a kaszárnya közötti területen zajlanak. A munkásoknak óvatosan kell dolgozniuk, hiszen az ivóvíz, a telekommunikációs- és a gázvezeték rendszer is a földben húzódik. Komolyabb probléma eddig nem akadt.

Róka István, a munkálatok szakmai felügyelője: „Ez a rész, amit most építünk, ez a gerince a topolyai szennyvíztisztító rendszernek. 420 méter hosszú és ez szedi össze az összes szennyvizet Topolyán. 400-as átmérőjű csővezeték megy és ide vezetjük az új pumpaállomáshoz, ami összeszedi az összes szennyvizet és innen fogjuk elnyomatni az új tisztítórendszerhez, ami ugyancsak kiépítési fázisban van.”

Az említett pumpaállomás és a szennyvíztisztító közötti, mintegy két kilométeres szakasz a tervek szerint jövőre készülhet el. Ezzel egyidejűleg pedig a rendszer is működésbe léphet.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A szennyvíztisztító most az egyik legnagyobb beruházás Topolya községben. A munkálatok az ütemtervvel összhangban haladnak és a következő évben elfog készülni a szennyvíztisztító és működésbe is fog lépni. Ez azt jelenti, hogy Topolya község lakosságának, valamint az ipar egy részének a szennyvize már megtisztított formában tud a Krivaja patakba kerülni.”

A polgármester hozzátette, hogy jövőre szeretnének nekilátni a szennyvízhálózat bővítésére vonatkozó tervdokumentáció elkészítéséhez, és ha minden a tervek szerint halad, akkor a bővítési munkálatok 2022-ben megkezdődhetnek.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen