Ugrás a tartalomra

Útjavítások Csantavéren - Önszerveződésből, helyi hozzájárulással

Útjavítások Csantavéren - Önszerveződésből, helyi hozzájárulással

A Vajdasági Magyar Szövetség csantavéri helyi szervezetének kezdeményezésére, helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően és részben önerőből 10 tonna hidegaszfaltot vásárolt a csantavéri helyi közösség.

Az utcákban keletkezett kátyúk foltozását ideiglenes megoldásként szervezték meg, amíg a tervezett nagyobb útjavításokra, aszfaltozásokra várnak. Akciójuk már a végéhez közeledik.

A csantavériek közlekedését igencsak megnehezítették a kátyúk több utcában is. A letöredezett útszélek, és a kisebb nagyobb lyukak miatt az autósoknak fokozottabb figyelemmel kell vezetniük, nehogy megsérüljön a járművük. A kerékpárosok helyzete sem könnyebb – mondja Hubai Ernesztina. Gyakran le kell menniük az útról, hogy kitérjenek az autósok elől.
 

Nem csak a polgárok örülnek a kátyúk megszüntetése. A tűzoltók számára különösen fontos a munkájuk során, hogy az utak biztonságosak legyenek – mondja Juhász Vilmos, a csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület végrehajtó bizottsági tagja.

Csantavér utcáinak mintegy 60 százaléka betonos és vegyesen aszfaltos út, 40 százaléka még vár arra, hogy szilárd útburkolatot kapjon. Idén is tervben van néhány utca aszfaltozása, így ez az arány hamarosan változni fog. Addig is a helyi közösség megszervezte az utak kátyúzását. Facebook oldalukon arra kérték a lakosokat, hogy amennyiben kátyúkat észlelnek valahol a faluban, jelezzék nekik, és intézkedni fognak - mondta el a Közügyek stábjának András Gyuricsin Attila, a VMSZ csantavéri helyi szervezetének elnöke.

A kátyúzást a napokban befejezik Csantavéren. A munkába besegítettek a helyi vállalkozók, akik munkaerőt, üzemanyagot, gépeket adtak, ki amit és amennyit tudott. Sőt, gyakran a lakosok is belesegítettek a munkába – hangsúlyozta a helyi vezető.

A Szabadka és Csantavér közötti útszakasz állapotát is a szívén viseli a csantavéri helyi közösség. A lakosok jelzésére reagálva, a közbenjárásukra rendezték az utat Szabadka Sándor városrészében, a Csantavér felé vezető lejáratnál a Vojput közvállalat munkagépei.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében tartományi támogatásból megvaló
Csütörtökön ünnepeltük József Attila születésnapját, azaz a magyar költészet napját, 1964 óta ezzel az ünneppel adózu
Fehér Ferencre emlékezett az újvidéki magyarság