Ugrás a tartalomra
2023.09.22 - 14:47

Útfejlesztések Magyarkanizsa községben

Útfejlesztések Magyarkanizsa községben

 Mintegy 6,6 kilométernyi földes út újul meg Magyarkanizsa község területén az illetékes tartományi titkárság jóvoltából. A községben minden évben eszközölnek hasonló fejlesztéseket - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Oromhegyesen ebben az évben közel 550 méternyi földes utat fednek le zúzott kővel, a Štipska utcában. Ezt a szakaszt leginkább a mezőgazdasággal foglalkozók használják, így a helyiek örülnek a beruházásnak.

Bata József, tanácstag, Oromhegyes HK: „Ez fontos volt a mezőgazdasági gépeknek, erre járnak nagyon sokan, itt vannak földterületeik és azért szükséges volt, hogy karbantartásokat végezzünk rajta, mivel ez már elég rossz állapotban volt.”

Nem csak Oromhegyesen, hanem a község több településén is sor kerül a földes utak javítására.

Vass Zoltán, mezőgazdasággal megbízott tag, Magyarkanizsa KT: „11 különböző utat javítunk az idei projekt keretében meg és ez összességében 9 millió 420 ezer dináros költségvetésből tudjuk ezt az egészet megvalósítani. A költségvetés egy részét az önkormányzat állja, a másik részét pedig a tartományi pályázatnak köszönhetjük.”

A munkálatok a község területén a napokban befejeződnek, a jövő évben a földes utak javítását illetően Tóthfalu áll majd az első helyen.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV