Ugrás a tartalomra

Útépítési munkálatok Zentán

Útépítési munkálatok Zentán

A következő hónapokban újabb hét utca kap aszfaltburkolatot tartományi támogatás jóvoltából. A lakosok örülnek a fejlesztésnek.

Szilárd útburkolatot kap Zentán egyebek között a Munkás, a Zöld, a Móricz Zsigmond és a Petar Gorčić utca teljes hossza, valamint a Nemanja utca egy szakasza.

A helyiek örülnek a fejlesztésnek.

Kőrösi István: „Születésem óta itt élek, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Kezdetben ez egy földes utca volt, így nagy sár volt az olyan időszakokban, utána jobb lett, amikor a zúzott követ rászórták, az sokat segített, de ez is nagyon porol, főleg nyáron és még ha szélcsend is van, egy száguldó autó elmegy, és olyan, mintha köd lenne, olyan sokáig por van. Ezért örülünk, hogy végre ki lesz aszfaltozva az utca.”

Zita Noémi: „Megkönnyíti a közlekedést majd autóval és kerékpárral is egyaránt. Az esős időben sár volt, száraz időben por, úgyhogy örülni fogunk mindannyian.”

Amint az időjárási feltételek lehetővé teszik, folytatódnak az aszfaltozási munkálatok Zentán. Idén 100 millió dinár áll az önkormányzat rendelkezésére - mondja Czegledi Rudolf, polgármester:

„Tulajdonképpen egy három évvel ezelőtti pályázatról van szó, hiszen akkor egy nagyberuházási projektet pályáztunk meg a Tartományi Nagyberuházási Titkárságnál. Az összértéke a három éves beruházásnak 350 millió dinár volt, és ebből 26 utcának az aszfaltozását szeretnénk megvalósítani. Az elmúlt két évben 19 utcának az aszfaltozása már megtörtént és az idei évben folytatjuk.”
 

Az önkormányzat célja, hogy a beruházás által javítani tudja a lakosság életkörülményeit, valamint hogy biztonságosabbá tegye a közlekedést az említett utcákban - tette hozzá a polgármester.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír