Ugrás a tartalomra

Új tetőt kap az adai általános iskola baraparti épületének tornaterme

Új tetőt kap az adai általános iskola baraparti épületének tornaterme

A szerződést a napokban írták alá, a munkálatok várhatóan néhány héten belül megkezdődnek.

Újjáépítik a mennyezetet és tetőszerkezetet az adai Cseh Károly Általános Iskola baraparti épületének tornatermén. A beruházás értéke 22 millió dinár, amelyet a tartományi kormány finanszíroz költségvetési tartalékokból.

Leszakadt mennyezet, kikandikáló gerendák, összetört kosárpalánk - így néz ki most a tornaterem a baraparti iskolában. 2022 augusztusában használhatatlanná vált, ugyanis akkor semmi előjel nélkül leszakadt a mennyezet. Az iskola közel 140 tanulója maradt tornaterem nélkül. Az oktatási intézményben a terem mennyezetének helyreállítása elsődleges, ami magával vonja a tetőszerkezet teljes felújítását is - emelte ki Ferencz József igazgató. „Az alsósok a tantermüket és az udvart használva, amikor erre lehetőségük van, akkor tudnak valami tornaórán részt venni. A felsősöknek viszont egy nagyon komplex órarend készült, ahol összevont órákban a benti épülethez a tornaterembe látogatnak tornaórákra.”

A felújításáról szóló szerződést a napokban írták alá, a munkálatok pedig várhatóan néhány héten belül megkezdődnek. A tervek alapján az alsós diákok az iskolaépületben maradnak, a felsősök viszont új órarenddel a központi épületben folytatják tanulmányaikat. A felújítás várhatóan két, két és fél hónapot vesz majd igénybe. A beruházást a tartományi illetékes titkárság finanszírozza. Tóbiás József, elnök, KKT, Ada: „A költségvetési tartalékból pénzeli a teljes felújítását a tetőszerkezetnek és a mennyezetnek, ez mindegy 22 millió dinárt tesz ki. Azzal, hogy a tartományi kormány teljesen átvette a finanszírozást.”

Tóbiás József arra is kitért, hogy a községi költségvetésben ebben az évben 14 millió dinárt látnak elő a Cseh Károly Általános Iskolához tartozó törökfalui és völgyparti iskola vizesgócainak felújítására, ezek a munkálatok nyáron kezdődnek.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír