Ugrás a tartalomra

Új nyílászárók a martonosi Szivárvány óvoda épületén

Új nyílászárók a martonosi Szivárvány óvoda épületén

 A beruházás a martonosi helyi közösség, Algyő, Martonos testvérvárosának és a magyarkanizsai önkormányzatnak az összefogásával valósult meg.

Megtörtént a nyílászárók teljes cseréje a martonosi Szivárvány óvoda épületén. Közel 30 nyílászárót cseréltek le a martonosi Szivárvány óvoda épületén. A beruházáshoz nagyban hozzájárult Martonos magyarországi testvértelepülése is, Algyő, akivel évtizedek óta jó az együttműködés. Horvát Gergely, tanácselnök, Martonos HK: „Algyővel nagyon jó az együttműködésünk, többek között a kultúrában is. Amíg nem volt ez a Covid, addig ők állandóan itt nálunk voltak és ugyan úgy a mi gyerekeink is mentek Algyőre, táborokba, mindenbe. Sajnos ez a Covid beleszólt és az idén nem nagyon bírtunk menni.”

A martonosi intézményben 41 óvodással három pedagógus foglalkozik. Körmöci Valéria, igazgatóhelyettes, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „Nagyon-nagyon szükség volt már erre, mert rossz állapotban voltak, de így most ezzel sikerült szebbé varázsolni a gyermekek környezetét és nemcsak szebbé, hanem funkcionálisabbá is tegyük azt.”

A beruházás összértéke közel 1 millió dinár, melynek 30 százalékát Algyő biztosította, a további összeget, tehát közel 700 ezer dinárt pedig a magyarkanizsai önkormányzat. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsa község önkormányzata a továbbiakban is, már ahogy az elmúlt jó néhány évben, kiemelten fontosnak tartja az oktatási intézményeknek a fejlesztését. Most pillanatnyilag egy energiahatékonysági fejlesztésről beszélünk itt Martonoson, hiszen a nyílászárókat, tehát az ablakokat és a bejárati ajtókat cseréltük ki.”

Az illetékesek hozzátették, hogy a további tervek között szerepel a martonosi Szivárvány óvoda külső és belső festése is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV