Ugrás a tartalomra
2019.09.11 - 11:05

Új közösségi teret kap Magyarkanizsa

Teljes gőzerővel indultak meg a munkálatok Magyarkanizsa központjában, ugyanis felújított úttal kötik össze az Unidom előtti teret a nagyparkkal. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere elmondta, a munkálatok 2,5 hónapig fognak tartani és ez idő alatt szeretnék közösségi térré alakítani a meglévő teret.

- Az idegenforgalmi fejlesztéshez hozzátartozik az is, hogy nem csak szezonális tartalmakat próbálunk fejleszteni, hanem pályázat útján sikerült most a központban lévő terek fejlesztésére is pénzeszközöket nyerni.. Ennek a résznek a teljes felújítására sor kerül az elkövetkezendő 2-2,5 hónapban. Ez a tér inkább lesz közösségi tér, mint most, jelenleg ugyanis nagyon nehezen lehet használni akár közösségi térként, akár rendezvényekre, vagy bármilyen tevékenységre.. Ezért született a döntés, hogy tejesen átalakítjuk ezt a teret, amihez nem csak a betonozás és a padok cseréje tartozik, hanem a zöld felületek felújítása is, a játszótérrel és a sétáló résszel együtt – emelte ki a polgármester.

A projekt összértéke 64 millió dinárt tesz ki, 90 százalékát a Nagyberuházási Igazgatóság biztosította, a fennmaradó 10 százalékot pedig Magyarkanizsa önkormányzata vállalta magára.

Szerző (Forrás)
Vajdaság MA, Bartok Zsófia
Többi hír
2020.08.02 - 08:35
Nem volt kihívásokban szegény a tartományi parlament házelnöki tisztségének betöltése az elmúlt nyolc évben, azaz két
A szigorú egészségügyi előírások mellett megtartott ülésen ismét bizalmat kapott Pásztor István
2020.07.30 - 11:43
Miután nagyobb számú koronavírussal megfertőződött polgárt regisztráltak vidékünkön is, a bácskossuthfalvi Rekreációs