Ugrás a tartalomra

Új focipályát adtak át Szabadkán

Új műfüves futballpályát adtak át szerdán Szabadkán.

A Spartacus Labdarúgó Klub új sportlétesítményének összértéke 250 ezer euró volt. A városi stadion felújítására idén további 30 millió dinárt fektetnek majd. Az eseményre Vanja Udovičić ifjúsági és sportminiszter is ellátogatott, aki a kezdőrúgás előtt sok sikert kívánt a helyi fiatal labdarúgóknak.

Vanja Udovičić, ifjúsági és sportminiszter: „A sport az egész világon főszerepet kapott, és pont az ilyen és az ehhez hasonló pályák kiépítésével próbálunk meg lehetőséget biztosítani Szerbia polgárainak, hogy sportoljanak és, hogy nem kiváltságosság a sportolni. Szeretnénk elérni, hogy a legtehetségesebb ne bukjanak el azért, mert nincs megfelelő eszközük, hogy sportoljanak.”

Szabadkának nem csak első ligás férfi csapata, ifjúsági együttesei vannak. A Spartacus női csapata idén a szerb bajnokságot és a kupasorozat küzdelmeit is megnyerte. Így az új pálya nem véletlen épült meg a városban. Tomislav Karadžić, elnök, Szerb Labdarúgó Szövetség: „Ez egy szép nap Szabadkának. Minden ifjúsági korosztálynak, de nem csak nekik, mert itt van női futball is, az országos bajnok. Ez a létesítmény minden szabadkai polgáré és jó dolog, hogy a Stadion Közvállalat keretein belül minden sport létesítmény szervezésével foglalkoznak.”

Az új műfüves pálya mellett idén a városi stadiont is felújítják. Ennek összértéke 30 millió dinár, amelynek legnagyobb részét, mintegy 25 millió dinárt a stadion éjszakai megvilágítására fektetnek be. Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „A reflektorokra elkészült a teljes tervdokumentáció és megkaptuk az építkezési engedélyt. Remélem, hogy bizonyos összegek megérkeznek tartományi szintről is, és ezeket az önkormányzati összegekkel társítva a reflektorokat még idén ősszel kitudjuk építeni és olyan helyzetbe tudjuk hozni ezt a városi stadiont, hogy az első ligás meccseket is megtudjuk tartani.”

A hivatalos átadás után a szabadkai Spartacus és a topolyai TSC ifjúsági csapatai ki is próbálhatták az új műfüves focipályát. A projekt összértéke 250 ezer euró volt.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto