Ugrás a tartalomra
2021.10.20 - 14:51

Turisztikai információs központ nyílt Magyarkanizsán

Turisztikai információs központ nyílt Magyarkanizsán

 Az irodában különböző ajándéktárgyak, illetve helyi termékek között válogathatnak a turisták, de a község idegenforgalmi lehetőségeit is megtudhatják. A központ önkormányzati, civilszervezeti és vállalkozói összefogásból jött létre.

Ajándéktárgyak, kozmetikai termékek, jó borok - mindez Magyarkanizsa községbeliektől. A Turisztikai információs központ kínálata a jövőben tovább bővülhet.

Fodor Vivienn, munkatárs, Turisztikai információs központ, Magyarkanizsa: „A szuvenír és helyi termék boltban elsősorban olyan termékek lesznek megtalálhatóak, amelyek Magyarkanizsa védjegyét tartalmazzák. Másod sorban pedig olyan termékek, amelyek Magyarkanizsa községhez tartoznak, ilyenek például a borok, a pálinkák, a kézműves tárgyak.”

A Hello Kanizsa projekt részeként az elmúlt időszakban egy mobiltelefonos applikáció került forgalomba, amely az idegenforgalom fellendítését szolgálja. A következő lépcsőfok az információs központ létrehozása volt.

Újvári Zsombor, idegenforgalom megbízott tanácstag, Magyarkanizsa: „Elsősorban a Grafopak termékei azok, amelyek a polcokra kikerültek. Ezek a termékek el vannak látva a Hello Kanizsa branddel, tehát ahogy látszik is a polcokon, a Hello Kanizsa mindenhol előfordul. Ez mellett szerettünk volna helyi termékekből válogatni, és továbbra is várjuk az olyan felkínálkozó cégeket, kisvállalkozó cégeket, akik szeretnének ebbe a dologba becsatlakozni.”

Az iroda emellett információkkal is szolgál a község idegenforgalmi kínálatáról.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Úgy döntöttünk, hogy kell egy olyan intézmény, iroda, ami minden információt, minden lehetőséget összegyűjt és itt azok a turisták, akik idelátogatnak a községünk területére megkaphatnak minden aktuális információt, legyen az akár egy rendezvény, akár egy étteremnek a kínálata vagy éppen valamelyik hotelnek vagy vendéglőnek a kínálata, tehát valóban egy nagyon széleskörű kínálatról beszélünk.”

A Turisztikai információs központ jelenleg három munkatárssal dolgozik. Hétköznaponként 10-től 17 óráig, szombaton pedig 9-től 12 óráig, illetve délután 4 és 6 között, emellett vasárnap is várják a betérő látogatókat 9-től 12 óráig.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír