Ugrás a tartalomra

Toleranciakupa Zomborban - Péntektől folynak a záró mérkőzések

Pénteken Deli Andor tartományi jogalkotási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár, a tartományi kormány alelnöke megnyitotta a 2012-es, sorrendben 8. Toleranciakupa fináléját.

A tartományi kormány multikulturalizmust és toleranciát népszerűsítő projektuma keretében rendezett iskolai sportrendezvény döntőjébe a vajdasági iskolák mintegy negyven csapata jutott be.

– A tolerancia rendkívül fontos, nem csupán a sportban, hanem a mindennapi kommunikációnk során is.

Ha figyelünk egymásra és megértjük egymást, könnyebben nézünk szembe az előttünk tornyosuló gondokkal – mondta a Népszínházban összegyűlt versenyzőknek Siniša Lazić, a városi képviselő-testület elnöke, aki egyben a zombori sportszövetség vezetője is.

– A tolerancia nemzetközi napján nyitjuk meg a 8. Toleranciakupát.

Az UNESCO 1995-ben megfogalmazta a tolerancia tartalmát, de számunkra sokkal korábbról ismert ez a fogalom, hiszen olyan közösségben élünk, amelyre az elfogadás, a megértés jellemző.

Ugyanakkor minden nap érzékeljük, hogy a tolerancia nagyon érzékeny és törékeny, ezért folyton ápolnunk kell, akár egy érzékeny növényt – fordult a gyerekekhez Deli Andor.

A megnyitó ünnepségen többnyelvű szöveges és zenés produkciók hangoztak el.

A több mint 400 fiatal sportoló péntek déltől vasárnap kora délutánig négy sportágban vetélkedik: fociban (fiúk), kosárlabdában (fiúk és lányok), asztaliteniszben és röplabdában, ahol vegyes csapatokat alkotva mérkőznek meg.

Mind a négy sportágban 8–8 csapat áll szemben egymással, azok, akik eddig a legjobb helyezéseket szerezték meg.

A házigazdáknak mindössze két csapata szerepel, a Testvériség-Egység Általános Iskola pingpongozói és a Veljko Petrović Gimnázium kosarazói.

A versengések négy helyszínen folynak, a Mosztonga sportcsarnokban, a regőcei iskola új tornatermében, a Pedagógiai Kar tornatermében, illetve a sportközpontban.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, szikics
Többi hír