Ugrás a tartalomra

Többségben a VMSZ által támogatott jelöltek győztek Topolya magyar lakta falvaiban

Többséget szereztek a VMSZ által támogatott tanácstagjelöltek a magyar többségű helyi közösségekben, Topolyán, Bajsán, Pacséron, Gunarason és Pobedán.

A további hét szerb többségű helyi közösségben a Szerb Haladó Párt által támogatott jelöltek jutottak be többségben a helyi közösségek tanácsába. Topolyán a 15-ből 12 helyi közösségben tartottak helyi választásokat vasárnap, Zentagunarason, Krivaján és Bácskossuthfalván már korábban megtartották ezeket a választásokat.     

A topolyai helyi közösségben a Szerb Haladó Párt jelöltjei négy tanácstagi helyet szereztek a választáson. A szerb többségű Cserepesen, Felsőroglaticán, Karađorđevón, Kisbelgrádban, Njegoševón, Tomislavcin, Pannónián a Szerb Haladó Párt által támogatott jelöltek jutottak be többségben a helyi közösségek tanácsába. Nemanja Simović, topolyai megbízott, SZHP: „Szeretném mindenekelőtt kifejezni elégedettségemet, amiért a tegnapi választások korrekt politikai hangulatban zajlottak. Úgy vélem a Szerb Haladó Párt együtt a koalíciós partnerével a Vajdasági Magyar Szövetséggel még egyszer megmutatta és bizonyította fölényét a topolyai politikai színtéren. Az elmúlt időben valóban megtettünk mindent, hogy Topolyát kellemesebb környezetté tegyünk mindannyiunk életére nézve.”

A magyar többségű településeken, Topolyán, Pacséron, Bajsán, Gunarason, Pobedán a VMSZ által támogatott jelöltek többséget alkotnak az új helyi közösségi tanácsokban. Topolya helyi közösségében 17 helyet a VMSZ-VMDP koalíciója által támogatott jelöltek szerezték meg. Fremond Árpád, topolyai községi elnök, VMSZ: „Topolyán a 21 helyből 17-et a VMSZ által támogatott, illetve a VMDP által támogatott jelöltek szereztek meg. Ez azt jelenti, hogy itt Topolyán a mi jelöltjeink 2360 szavazatot kaptak a 3783 szavazóból, aki kiment választani, ez egy nagyon nagy eredmény, és nagyon örülünk ennek az eredménynek, nagyon rég volt ennyi képviselője a helyi közösségben a Vajdasági Magyar Szövetségnek.”

Bajsán 15-ből 15 helyet, Pacséron 15-ből 12-őt, Gunarason 19-ből 18-at, Pobedán 15-ből 10-et a VMSZ által támogatott jelöltek nyertek el. Topolyán 27, Pobedán 54, Bajsán 26, Gunarason 26, Pacséron 30 százalékos volt a választási részvétel, ami helyi közösségi választások esetén jónak számít – emelte ki Fremond Árpád, a VMSZ topolyai községi elnöke.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen