Ugrás a tartalomra

Többféle szerepet tölt majd be a megújuló hotel Topolyán

Többféle szerepet tölt majd be a megújuló hotel Topolyán

 Hamarosan megkezdődik a Topolya központjában található hotel épületének felújítása. Az épület egy művelődési-, közigazgatási-, közösségi központ lesz, amelyben helyet kap egy 59 férőhelyes diákkollégium is.
Így fog kinézni a Topolya központjában található egykori hotel épülete, amikor elkészül. Az épület leendő arculatát a famintázat, a sárga és fehér színek használata fogja meghatározni - emelte ki Rind Anzelm, a RindProject képviselője: „Sajnos kijelenthető, hogy az épület a mostani állapotában nem stabil, nem használható és veszélyes is. Hogy földrengésbiztossá tegyük, betonfalakat fogunk beépíteni az alapoktól a tetőig. Valamint szükség lesz még a födémszerkezetek szanálására és a tartófalak, oszlopok megerősítésére.”
A topolyai Művelődési Ház összekötő, adminisztratív szerepet képvisel ebben a munkafolyamatban.

Csípe Tímea, igazgató, Művelődési Ház, Topolya: „A pénz megérkezett, és a Művelődési Ház a kedvezményezett, az azt jelenti, hogy ebben a történetben egy összekötő, adminisztratív munkát végzünk. Összekötjük és felügyeljük, tehát összehangoljuk az egész folyamatot. A következő nagy lépés majd most a közbeszerzési eljárás kiírása és annak az előkészítése, valamint a lefolytatása.”
A hotel művelődési, közigazgatási, közösségi központ lesz, amelyben egy nagy konferenciaterem és 59 férőhelyes diákkollégium is helyet kap majd, amely a diákokon kívül mások elszállásolására is alkalmas lehet - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „A szálláshelyek mellett az épületben helyet kap majd egy nagy konferenciaterem, valamint irodahelyiségeket szeretnénk kialakítani, és az a célunk, hogy ide költöztessük át a teljes városi önkormányzatot, azaz a közigazgatást. Így szeretnénk egyszerűbbé tenni az ügyintézést a polgárok részére.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír