Ugrás a tartalomra

A települések között is fontos az összefogás

A települések között is fontos az összefogás

A testvérvárosi kapcsolat megannyi lehetőséget jelent egy településnek - nyilatkozta Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere.
Zentának összesen 10 testvérvárosa van, amelyek a Kárpát-medence több pontjáról, Felvidékről, Magyarországról, Erdélyből származnak, de akadnak szerbiai és ausztriai kapcsolatok is. A polgármester elmondta, az egyik legrégebbi testvértelepülési kötődés Hódmezővásárhellyel alakult ki, az ottani és a zentai képzőművészek jóvoltából. A történelmi múlt is szoros kapcsolatot jelenthet két település között. Ez leginkább a magyarországi városokra jellemző, de például az ausztriai kötelék is a zentai csata emlékének jegyében született meg.
Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Számunkra fontosak ezek a testvér települési kapcsolatok, hiszen egyrészt erősítik bennünk a nemzeti összetartozás érzését, hiszen sok ünnepet közösen tudunk megünnepelni, egymást és a Kárpát-medencében élő magyarságot erősítve. Másrészről viszont egy keret, amelyben a résztvevő többi intézményünk és szervezetünk is konkrét elképzeléseket valósított meg. Vannak olyan települések, amelyekkel kórházi együttműködés van, de vannak olyanok is, ahol a sportlétesítmények működnek együtt, de valahol a civil szervezeteink működnek együtt. A keretbe, a képkeretbe, nagyon sok elképzelés belefér, és ezért is fontosak ezek a kapcsolatok.”  

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét