Ugrás a tartalomra

Tanszercsomagot kaptak a vasutastelepi gyerekek

Tanszercsomagot kaptak a vasutastelepi gyerekek

 40 gyerek kapott tanszercsomagot a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutastelepi szervezetének jóvoltából péntek délután.

A szeptemberi iskolakezdéshez összeállított csomagokat egy jótékonysági akció révén vásárolták meg. A szervezők a piacon értékesítették a levendulát és egyéb termékeket, ugyanis a tervezett Levendula-napok elmaradt.

A tanszercsomagokban füzetek és írószerek is voltak. A gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak. Kovács Krisztina most indul negyedik osztályba.

"A füzeteket pedig - ha valamelyik kis füzet kell, amit elfelejtettünk venni - akkor az ott lesz minden esetre. A ragasztót pedig minden órán zenén, magyaron, szerben is használhatjuk, ha valamit kéne ragasztani."

Rózsa Ramóna, a VMSZ Női Fórumának szabadkai vasutastelepi elnöke elmondta, a céljuk, hogy gördülékenyebbé tegyék az iskolakezdést.

"A legfontosabb tanszereket tartalmazza. Gondolok itt a rajzlapra, az ecsetekre, a vízi színesre, faceruzákra, füzetekre, ollóra. Mind olyan dolgok, amiket az általános iskolákban használnak, illetve fogyóeszközökről van szó."

Annak ellenére, hogy a Vasutas település jellegzetes rendezvénye, a Jótékonysági levendulanapok idén elmaradt a járványügyi intézkedések miatt, a szervezők a piacon értékesítették az árucikkeket. A bevételéből vásárolták a tanszereket.

Az eseményen részt vett dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke is.

"Ez ugyan szerény segítségnyújtásnak tűnhet, de azt mutatja, hogy a helyi közösség, illetve a városnak ebben a részében egy olyan közösség rész él, amely fontosnak tartja azt, hogy egyrészt azokat, akik nagyobb mértékben vannak erre rászorulva támogassák, másrészt kitüntessék azokat, akik rendszeresen az év folyamán járnak a különböző foglalkozásokra."

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, jelentős módja ez a segítségnyújtásnak, hiszen nem elsősorban anyagi jellegű, hanem a közösségi összetartozást emeli ki.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír