Ugrás a tartalomra

Szabadkán is folytatódott az élelmiszercsomagok osztása a nyugdíjasoknak

Hétfőn a csantavéri, a hajdújárási, a királyhalmi és a ludasi nyugdíjasok vehették át a dobozokat.

Az elkövetkező két hétben a Szabadka környező településein élő, 30 ezer dinár alatti nyugdíjjal rendelkezők számíthatnak élelmiszercsomagokra.

Csantavér, Hajdújárás, Királyhalom és Ludas kisnyugdíjasai számára osztottak élelmiszercsomagot a hét első napján. A csantavéri Radák házaspár, aláírás után vehette át az élelmiszercsomagot. „Úgy vagyok vele, hogy amikor dolgoztam akkor sem kaptam több fizetést. Megszoktuk, hogy beosztjuk.”

Hajdújáráson is csomaghoz juthattak a helyi kisnyugdíjasok. Vasality Teréz: „Beosztva mindent alkalmazkodok. Egy fiam van, a férjem meghalt, se anyám, se apám egyedül élek.”

Hajdújáráson tíz főből álló önkéntes csapat mintegy 50-60 szép korú számára intézi a gyógyszer, illetve az élelmiszer beszerzést. Sövény Rudolf, tanácselnök, Hajdújárás HK: „A nyugdíjasok nekem telefonálnak, akinek valamire szüksége van, én adom tovább az infót.”

Szabadka önkormányzatának területén mintegy 16 ezer nyugdíjas van, akinek 30 ezernél alacsonyabb a nyugdíja. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Az élelmiszercsomagok kiosztása a nyugdíjösszegnek megfelelően történik, mégpedig több hullámban. Most van jelenleg a 15 ezertől 20 ezerig terjedő nyugdíjasoknak a csomagosztása. Lesz még egy következő hullám a 30 ezer alatt, illetve 20-tól 30 ezer dinár közötti nyugdíjjal rendelkezőknek.”

A kézbesített élelmiszerdobozok többek között lisztet, cukrot, sót, tésztát és konzerveket is tartalmaztak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto