Ugrás a tartalomra

Szabadka: Felújítják az egykori Mladost Kultúrotthont

Hat és fél millió dinárt fordít a szabadkai önkormányzat az egykori Mladost Kultúrotthon felújítására. A munkálatok befejeztével a szabadkai Politechnikai Iskola diákjai vehetik majd birtokba az épületet.

Az elektromos hálózat teljes cseréje, a vízvezetékrendszer felújítása, és a fűtés beszerelése után kezdődhet majd meg a Politechnikai Iskola tanulóinak gyakorlati oktatása az egykori művelődési házban. Arancsity Dancsa Gyöngyi igazgatóhelyettes: „A pincében lesz a nyomdaipari tanulók oktatása, a földszinten az informatika termek, az emeleten pedig az építészeti szakos diákok gyakorlati oktatása. Tehát jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy a legfelső szintet helyre tudjuk hozni, mivel ez egy építészeti iskola is, és így a diákok be tudnak segíteni az épület helyrehozásában.”

Maglai Jenő polgármester: „Ez egy lépés arra vonatkozóan, hogy az iskolában az oktatás színvonalát emeljük. Másodsorban pedig valamilyen formában egy olyan lépés is, hogy a város vagyonában lévő ingatlanokat felújítsuk és olyan állapotba hozzuk, amely méltó hozzájuk, hiszen látszik ezen az épületen is, hogy több évtizede egy dinár nem lett ráköltve, és azt gondolom, hogy eléggé gyalázatos az, hogy a város a saját ingatlanjaira az elmúlt évtizedeken keresztül nem viselt igazából gondot.”

A renoválási munkálatokra Szabadka város hat és fél millió dinárt irányzott elő. A polgármester szavai szerint a háromszintes, 600 négyzetméteres épület teljes felújítására azonban háromszor ennyi pénzre lenne szükség.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír