Ugrás a tartalomra

Saját otthon támogatásból

Székházzal gazdagodott az oroszlámosi Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület
Saját otthon támogatásból

Az oroszlámosi Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület a magyarországi Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően megvásárolta azt az épületet, amely a múltban vendéglátóipari létesítményként már valamilyen módon szerepet vállalt a falu életében, ám mostantól az egyesület székházaként válhat a közösségépítés központjává.

A székházat csütörtökön megtekintette Újhelyi Nándor, a törökkanizsai községi képviselő-testület elnöke, valamint munkatársai, Orosz Urbán Csilla és Jaksa Róbert, akik a jövőre vonatkozó tervekről, lehetőségekről, elképzelésekről beszélgettek el a helyi polgárokkal.

Újhelyi Nándor elmondta, hogy az idén, amikor a helyi Szent Család-templom 150 éves jubileumát ünneplik, és az egyesület névadója, boldog dr. Batthyány-Strattmann László születésének 150. évfordulójáról emlékeznek meg, azzal ajándékozta meg őket a sors, hogy sok-sok idő után az oroszlámosi magyar közösség az anyaország támogatásának köszönhetően saját otthonra és székházra lelt.

– Olyan épületről van szó, amelyen sokat kell majd dolgozni, hogy megfeleljen a neki szánt szerepnek, ám széles körű összefogással felépítjük, és erős támaszt biztosítunk az itt élő embereknek a közösségépítő törekvéseikhez – mondta a törökkanizsai képviselő-testület elnöke.
    

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, hhá
Többi hír