Ugrás a tartalomra
2020.11.26 - 14:51

Rövidesen megkezdődhet a Csantavér és Orom közötti út aszfaltozása

Rövidesen megkezdődhet a Csantavér és Orom közötti út aszfaltozása

 Több évtizedes várakozás után hamarosan megkezdődhet a Csantavér és Orom közötti út aszfaltozása. A két település közötti távolság így a jelenlegi 40 kilométer helyett mindössze 6 kilométerre rövidülhet le.

A Csantavér és Orom közötti földes út jelenleg is forgalmas. Az aszfaltburkolat évtizedek óta várat magára. Az úton nemcsak személyautók, hanem áruszállító furgonok, sőt nagy teherautók is járnak. Most jól járható, de csapadékos időben a sár, nyáron pedig a hatalmas por miatt nehézkes a közlekedés. Az aszfaltút megépítése hatékonyabbá és biztonságosabbá tenné a hulladékszállítást is Csóka, Topolya, Kishegyes és Zenta önkormányzatok területéről a regionális hulladéktárolóig, amely ennek az útnak a közvetlen közelében található.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK (VMSZ): „Csantavér és Orom egy működő egység, egymás mellett helyezkedik el. Hat kilométer a táv, és ez felfoghatatlan, hogy még ebben a mai modern világban is ez a szükséglet, hogy egy egyszerű út helyett, nekünk 40 kilométert kell utaznunk egymáshoz, hogy találkozhassunk és dolgozhassunk, hogy teendőinket, hogy hétköznapjainkat éljük.”

Az, hogy a földes út most jó állapotban van, a termelők összefogásának köszönhető, akik rendszeresen felszántják és lesimítják, ilyenkor egy ideig használható. Viszont egy 3-4 napos eső után a felgyülemlett víz járhatatlanná is teheti. Emiatt fontos az aszfaltozás.

A koalíciós megállapodás értelmében a vajdasági úthálózat fejlesztésének egyik prioritása a Csantavért Orommal összekötő 6 kilométeres út kiépítése. A beruházás összértéke több mint 335 millió dinárt tesz ki. Az utat úgy fogják megépíteni, hogy olyan széles legyen, hogy azon biztonságosan tudjanak közlekedni a nyergesvontató teherautók is.

A tervek szerint az aszfaltút így hat méter széles lehet, és építése rövidesen meg is kezdődhet.

Lékó Róbert, elnök, Orom HK (VMSZ): „A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Pártnak a koalíciós szerződésének ez egyik fő pontja, az útnak az elkészítése. Így bízok benne, hogy most már tényleg a következő évben ez meg is fog valósulni. Számunkra ez a fejlődést jelenti.”

Nemcsak gazdasági szempontból fontos a Csantavért Orommal összekötő út kiépítése. Számos családi kötelék is van ugyanis a két település között.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.01.16 - 14:32
A múlt év eddig nem várt és nem tapasztalt módon alakította át a polgárok hétköznapjait, de a cégek, a hivatalok, így
Év eleji beszélgetés Szatmári Adriánnal, Topolya község elnökével
2021.01.15 - 08:18
A 2021-es év számos újdonságot hoz Szerbia számára, ami az eurointegrációs folyamatot illeti, hiszen miután a múlt év
A joguralom, a korrupció elleni küzdelem még nagyobb hangsúlyt kapott Szerbia európai útján
2021.01.14 - 10:43
A mögöttünk hagyott évben a koronavírus-járvány a pacséri helyi közösség programjainak, terveinek a zömét is keresztü
Fellendülőben a turizmus Pacséron – Az egykori színházterem felújítása a következő feladat