Ugrás a tartalomra

Őz, marha és birka főtt Királyhalom

Egyhetes esőzés után délelőtt ragyogó napsütés fogadta a királyhalmi falunapi ünnepségre látogatókat. Tizenöt csapat gyújtott bogrács alá és készített finom őz, marha és birka ételeket.

Ínycsiklandó illatok terjedtek a levegőben, a baráti társaságokat élő muzsika is szórakoztatta.

Egy ludasi baráti társaság korán érkezett Királyhalomra, hiszen szombat délután egy halászléfőző versenyre is odaígérkeztek.

Ivity Albert, Ludas: „Minden évben itt szoktunk lenni, nagyon jól érezzük magunkat, kedvesek itt a vendéglátók, sok az ismerős. Iszogatunk-eszegetünk, főzőcskézünk.”

Hagyma pirítva, birkahús, só, bors, a birkapörkölthöz, jó baráti társaság, zene, és persze finom házi italok, kell-e ennél több egy szép szombat délelőtthöz?

Berényi Emese, Királyhalom: „Szeretjük a társaságot, zenét. Ez egy kis kikapcsolódás, és jót eszünk.”

A szomszédos települések civilszervezetei, sportegyesületei is kilátogattak a királyhalmi kultúrotthon előtti parkba.

Katona Róbert, közgyűlési elnök, Királyhalom HK (VMSZ): „Az első programunk az mindjárt egy baráti sütés-főzés, ahol nem osztályozzuk az ételeket, inkább a barátságon van a hangsúly. 15 bográcsban főnnek a különböző ételek, van aki őzet, van aki marhahúst és van aki birkahúst főz. Az a lényeg, hogy együtt legyünk, és jól teljen el ez a mai nap.”

A település napján a közös főzést a helyi művelődési egyesület kultúrprogramja követte. A falu helyi közössége ajándékcsomaggal kedveskedett azoknak a családoknak, amelyeknek az elmúlt évben gyermekáldásban volt részük.
 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír