Ugrás a tartalomra
2023.03.31 - 09:52

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

 Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő. Ingatlanok adásvételéről is rendeletet fogadtak el Martonos, Magyarkanizsa, Horgos és Kispiac területén, valamint egy határozatot a zoohigéniai szolgáltatásokról, ezek közé tartozik a szúnyogirtás is. Több helyi intézmény évi jelentését is megvitatták és elfogadták az ülésen.

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai frakcióvezető, VMSZ: „Az egészségügyi intézmény orvoshiánnyal küzd. Ez nehezíti az állandó egészségügyi ellátást. Kiderült, hogy öt általános orvos, valamint többek között szemész, specialista is hiányzik. Magyarkanizsa községben nyitott pályázat van orvosok számára, valamint az egyetemisták ösztöndíjazására is van tér, egyelőre egy nyitott pályázat van, de amennyiben többen jelentkeznének, a községünk megbirkózna ezzel a feladattal.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.06.05 - 09:08
A Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei helyi szervezetének szervezésében alkalmi műsort tartottak vasárnap délelőtt a n
A nemzeti összetartozás napja Óbecsén
2023.06.05 - 08:08
Vasárnap Királyhalmán a Jézus Szentséges Szíve plébániatemplomban, illetve a templomkertben ünnepelték meg a magyar ö
Királyhalmán megemlékeztek a nemzeti összetartozás napjáról