Ugrás a tartalomra
2021.06.21 - 09:53

Népművészek léptek fel Zentán

Népművészek léptek fel Zentán

 Évadzáró műsorát tartotta meg a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ a település központjában. Zentai és felsőhegyi népművészeti szakcsoportok mutatkoztak be a közönségnek.

Egyedi népdalok csendültek fel és különböző néptáncok kerültek bemutatásra a település központjában, ahol a helyi Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ keretein belül tevékenykedő szakcsoportok léptek színpadra. Több hónap munkáját tekinthették meg a kilátogatók.

Juhász Gyula, a népzenei szakosztály vezetője, Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ, Zenta: „Ha a családban is hallgatnak zenét felvételről, énekelnek, elviszik őket különböző rendezvényekre, az befolyásolja, hogy mennyire fogékonyak a gyerekek. Ha a gyerekek megszeretik, akkor könnyű a dolgunk.”
 

A Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ számára mindig is nagyon fontos volt a magyar néptánc és a hagyományok ápolása. A központ munkáját nagyban befolyásolta a járványhelyzet. A vasárnapi esemény jelentette számukra a visszatérést.

Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Egy hosszú, a zentai népművészeti csoportokat bemutató eseményt próbáltunk rendezni. Hogy visszatérjünk a normális élethez és a normális bemutatókhoz.”
 

Az esemény a zentai önkormányzat támogatásával valósult meg.

Juhász Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tag, Zenta KT: „Ha a kulturális áramlat mellett az emberek erejét és összefogását nézzük, akkor logikus, hogy az önkormányzatunk ezt a művelődési központon keresztül segítenie kell. Nemcsak a magyar, hanem a szerb kultúrában is ugyanezek a tendenciák vannak.”
 

A magyar népművészeti csoportok mellett a helyi Stevan Sremac Szerb Művelődési Központ néptáncosai is bemutatkoztak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.16 - 09:35
A kishegyesi helyi közösségben a közelmúltban tartottak helyi közösségi választást.
Tervekről, elképzelésekről a kishegyesi helyi közösség új tanácselnökével
2021.09.16 - 08:56
Modern és meglehetősen időszerű témának számít Szerbiában a körkörös, vagyis az újrafelhasználáson alapuló gazdaság m
A lakosság felelősségteljes hozzáállása az újrahasznosítás alapja
2021.09.16 - 08:52
A köztársasági képviselőház egyhangúlag megszavazta szerdán a szerb nyelv közéletben való használatáról és a cirill í
A szerb egység, a szabadság és a nemzeti zászló napján szavazta meg a parlament a szerb nyelv közéleti használatát szabályozó törvényt