Ugrás a tartalomra

Napelemek telepítését támogatja Topolya

Napelemek telepítését támogatja Topolya

 Háztartásonként 420 ezer dináros támogatást nyert hat család napelemek vásárlására a topolyai önkormányzattól. Az összeg a beruházások 50 százalékát teszi ki, a másik felét a pályázónak kell biztosítania. A szerződéseket ma írták alá.

Több mint húszan jelentkeztek a topolyai önkormányzat energiahatékonysági pályázatára. Most hatan nyertek. Király Csaba idén napelemeket szerelhet majd fel és így csökkenthet családja kiadásain.

„Az energiaárak, mint látjuk folyamatosan emelkednek, ezért úgy gondoltuk, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget, mivel ilyen még a községben nem volt. Családunk öt személyes, tehát három kisgyermekünk van, és az energiaár fontos szerepet játszik a mindennapjainkban. Ezzel a beruházással talán csökkenteni tudjuk majd a kiadásokat.”

Tavaly hatmillió dinárt választott ki energiahatékonysági pályázatra a topolyai önkormányzat. Idén a nagy érdeklődés miatt a keretet bővítették és 10 millió dinárra növelték a megpályázható forrásokat. Az önkormányzat mellett a szerbiai energetikai és bányaügyi minisztérium is támogatta a pályázatot, további hatmillió dinárral.

Szatmári Adrián Topolya polgármestere kiemelte: „Fontosnak tartom ezt az energetikai programot. Az önkormányzati költségvetésben az idén is további 10 millió dinárt irányoztunk elő erre a célra. Várjuk, hogy az energetikai és bányaügyi minisztérium megjelentesse a pályázatát. Topolya község önkormányzata mindenképp részt fog venni ezen a pályázaton, mivel folytatni szeretnénk az energetikahatékonysági programunkat.”

Eddig több mint 70 sikeres pályázatot valósított meg a topolyai önkormányzat energiahatékonysági témakörben. Az érdeklődők új nyílászárókra valamint modern gázkazánok beszerelésére is pályázhattak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A közelgő európai parlamenti választásokról és a Vajdaságban, illetve Szerbia egyéb térségeiben valószínűleg június 2
Nem csak a magyarok számára lehet fontos, hogy az EP-ben vajdasági képviselő is jelen legyen