Ugrás a tartalomra

Módosult Kishegyes község költségvetése

Hamarosan kiírják a közbeszerzést a községi szennyvíztisztító építésére – Három traktort vásárolt az önkormányzat – Ülésezett a kishegyesi képviselő-testület

Kishegyes Községi Községi Képviselő-testülete jelenlegi összetételében tegnap tartotta 31. rendes ülését. Ez alkalommal a képviselők 12 napirendi pontot vitattak meg, amik közül több egy-egy adott téma köré csoportosult. Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy szükség mutatkozott a községi költségvetés módosítására.

– A felépítésre kerülő szennyvíztisztító tervei többe kerültek, mint az előzetes kalkulációk alapján feltételeztük. Ez nem az önkormányzat költségvetését terheli, viszont magával vonja, hogy az ár növekedésével több lesz a technikai ellenőr juttatása is. Ezeket az összegeket nem tudtuk előre meghatározni, ezért nem tudtuk belefoglalni a költségvetésbe. Most ezt is belevettük a költségvetésbe, ami azt jelenti, hogy immár ki lehet írni a közbeszerzést mind a kivitelezésre, mind a műszaki ellenőrzésre. Ezt meg is fogjuk tenni, mondhatni napokon belül. Mivel nagyberuházásról van szó, ezért a közbeszerzés 45 napot igényel, amit a fellebbezési időszak követ, ami 7-től 15 nap lehet. Ennek tükrében azt merem mondani, hogy szeptember végén már tudni fogjuk, hogy ki lesz a kivitelező, s valószínűleg a munkálatok is megkezdődnek – számolt be az elnök, majd arról is szólt, hogy a kommunális tevékenységekre vonatkozóan öt napirendi pontot is elfogadtak.

– A temetkezési és a kéményseprő-szolgáltatásra, a parkolók karbantartására, a közvilágítás biztosítására és a zoohigiéniai tevékenység végzésére vonatkozóan fogadtunk el határozatokat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a meglévő határozatokba bele kellett építeni a kormány által meghatározott előírásokat. Július során volt egy ellenőrzés az önkormányzatban, és akkor hívták fel a figyelmünket arra, hogy ez még hiányzik. Ezeket beleépítettük és a képviselő-testület elfogadta őket. Az új előírások meghatározzák, hogy bizonyos tevékenységek végzéséhez milyen műszaki és milyen perszonális feltételeknek kell eleget tenni. A mi esetünkben ezek a Komunál Közvállalatra vonatkoznak – mondta el Szűgyi, majd arról is szólt, hogy Kishegyes község önkormányzata ötmillió dinár értékben vásárolt három traktort. Ezek már megérkeztek, de szükség volt arra, hogy a testület határozatot hozzon arról, hogy a Komunál Közvállalatnak adják őket. Ez megtörtént, s most már a közvállalat regisztrálni és használni tudja őket, tudtuk meg az elnöktől.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J. (Fotó: Lakatos János)
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét