Ugrás a tartalomra
2021.07.06 - 16:59

Módosították a helyi közösségi választásokról szóló rendeletet Zentán

Módosították a helyi közösségi választásokról szóló rendeletet Zentán

 A Zenta község helyi közösségeiről szóló rendeletjavaslat volt a témája a Községi Képviselő-testület 14. rendkívüli ülésének.

A képviselők elfogadták a helyi közösségi választásokról szóló szabályzat módosítását. Két fontos módosítást eszközölt a testület, az egyik a helyi közösségi jelöltekre vonatkozó, miszerint a jelölteknek 20 aláírást kell gyűjteniük, és egy személy csak egy jelöltet tud támogatni, a másik fontos változtatás pedig a központosított választási bizottság, amelyet jogászok alkotnak. Több oka is van annak, hogy miért került ez sürgősségi eljárásba - mondja Pék Zoltán, a VMSZ frakcióvezetője.

Pék Zoltán, frakcióvezető, VMSZ: „Először is közelednek a helyi közösségi választások, nem tudni, hogy ez a covid-helyzet hogy fog alakulni, lehet, hogy újra jön egy hullám, lehet, hogy nem, eddig ez volt az egyik indok, amiért nem foglalkoztak vele. Most viszont meg kellett csinálni, mert a hivatalos források szerint a megtartandó helyi közösségi választások szeptember hónap folyamán kellene, hogy legyenek. Hogy valójában mikor lesznek, ezt a KKT elnök asszonya fogja kihirdetni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.23 - 13:38
Az elmúlt egy év munkásságát foglalta össze Fejsztámer Róbert, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai polgármest
Fejlesztések soráról számolt be Magyarkanizsa polgármestere