Ugrás a tartalomra

Modern napközi várja a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában a gyerekeket

Modern napközi várja a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában a gyerekeket

 A Magyar Nemzeti Tanács hathatós támogatásából teljes egészében megújult a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola napközis részlege, ahol nap mint nap 40 diák oktatási időn túli foglalkozása zajlik.

A kibővített tartalommal rendelkező és bútorzatában modern külsőt kapott osztálytermet ünnepélyes keretek között ma adták át használóinak.

A Petőfi Sándor Általános Iskolában már több éve folyamatos igény mutatkozik a napközis foglalkozásokra. Mindezt eddig egy már elhasználódott osztályteremben tudták megvalósítani.

Gordán Kolos, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta: „Ez volt az alapja annak, hogy hogyan is fogjuk felszerelni, illetve felújítani. Nagyon kellett erre figyelni, hogy otthonossá tudjuk tenni. Van játszósarka a tanteremnek, tanulósarka, illetve multimédiás sarka. Kb. 40 tanuló használja ezt a tantermet, persze nem egyszerre, mert annyian nem férnek be.”
 

Zenta község területén négy általános iskola működik, amelyekben az oktatási időn kívül biztosított a napközis foglalkozás is. A magas színvonalú tanítás mellett, fontos, hogy a szolgáltatásaink körét is tudjuk bővíteni, minőségileg javítani - mondta el az átadás alkalmával Juhász Attila, a zentai önkormányzat oktatással és művelődéssel megbízott tanácstagja.

„Ebben a furcsa és érdekes helyzetben, ami itt előállt Szerbiában, amikor rendőrökre van szükség az iskolákban, amikor a tanárba vetett bizalom megingott, amikor az intézményrendszerbe vetett elképzeléseink is kezdenek labilissá válni, fontos az, hogy mi ezt próbáljuk megszilárdítani. Biztosítani a hátterét, a lehetőségét annak, hogy hosszútávra építkezzünk. Fontos az oktatásügy, mert az oktatásba való beruházás a jövőnkbe vetett beruházás.”

A mostani projekt a Magyar Nemzeti Tanács oktatási hálózatának fejlesztésén keresztül valósult meg, együttműködve a nemzetpolitikai államtitkársággal és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel. A mostani beruházás értéke 550 ezer dinárt tesz ki.

Fremond Árpád, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Nagyon fontos ez számunkra, hiszen azt látjuk, hogy a napköziknek a felújítására, illetve a bölcsődéknek a felújítására, kiépítésére óriási igény van, nem csak itt, Zentán, hanem minden egyes oktatási intézményben, illetve minden egyes településen. Ami az oktatási intézményeket illeti, fontos az, hogy a szülők tudják, hogy iskola után legyen egy olyan hely az adott intézményben, ami biztonságos, ahol a gyermekek ott tudnak lenni, tanulni tudnak, be tudják fejezni a házi feladatot, el tudják tölteni azt az időt, amíg esetleg a szülők dolgoznak.”

Ezt a programot folytatnunk kell, segíteni kell, hiszen azt látjuk, hogy erre óriási igény mutatkozik. Mi azon leszünk a jövőben is, hogy az itteni oktatás minősége mindenkor prioritást élvezzen - tette hozzá Fremond Árpád.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír