Ugrás a tartalomra
2023.06.05 - 09:08

Minden magyar szíve megdobban

A nemzeti összetartozás napja Óbecsén
Minden magyar szíve megdobban

A Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei helyi szervezetének szervezésében alkalmi műsort tartottak vasárnap délelőtt a nemzeti összetartozás napján a belvárosi Nagyboldogasszony templom kertjében elhelyezett Trianon-emlékműnél. Kiss Igor, az óbecsei községi képviselő-testület elnöke beszédében elmondta, hogy 2020-tól, az emlékmű felavatása óta minden évben ezen a helyen róják le tiszteletüket.

– Több mint száz év telt el Trianon óta, június 4-én mégis minden magyar szíve megdobban. A világon mindenkinek van egy emléke szüleinek, nagyszüleinek köszönhetően. A fiatalabb nemzedék pedig már csak az elbeszélésekből, a történelem könyvekből tud erről, de megpróbáljuk ezt a következő generációnak is átadni. Nagyon kevés utódállam képviselője mert volna fogadni 1920. június 4-én arra, hogy száz évvel később Óbecsén egy Trianon-emlékműnél fogunk állni, és a magyar Himnuszt fogjuk énekelni köszönve a jelenlegi magyar kormánynak, aki megfordította a sors kerekét, és egy gyásznapból a nemzeti összetartozás ünnepét kovácsolta. Itt vagyunk, és intézményesen, erősen tudunk itt magyarként élni. Ha egy mondattal kellene jellemeznem ezt a napot, akkor Wass Albert gondolataihoz nyúlnék vissza: „Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen” – fogalmazott Kiss Igor.
Az alkalmi műsort a Botra férfikórus tagjai, Gál Noémi és Deák Evelin szavalók, valamint Koncz Antónió szolgáltatták. Imát mondott ft. Fuderer László.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, kábé
Többi hír
2023.10.02 - 08:46
Izgalmas előfutamokat hozott már a szombati nap a szilvásváradi lovas stadionban.
Zbornay Viktória Licino London nyergében kitűnően szerepelt a döntőben, mégis Kecskemét lovasa aratta le a babért
2023.10.01 - 15:49
 Ha valaki a Ludasi Betyárnapokat említi, akkor a jó hangulat, a finom ételek és programok sokasága jut először eszün