Ugrás a tartalomra

Mihalj Njilaš posetio osnovnu školu „Mihajlo Pupin" u Veterniku

Pokrajina pruža podršku školama kroz projekat „Bliže školskoj klupi" za obnovu školskih zgrada i osavremenjavanje nastavnih učila.

Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje posetio je osnovnu školu „Mihajlo Pupin" u Veterniku gde je obišao radove koji su završeni prošle godine.

Veternička škola „Mihajlo Pupin" ima 827 učenika u 35 odeljenja. Nekada školu je pohađalo 1.400 đaka. Zahvaljujući konkursima Pokrajina škola je poslednjih godina dobila značajnu finansijsku pomoć.

„Zahtevalo je dosta radova, zamenu vodoinstalacije, keramike i sanitarnih uređaja. Podovi nisu rađeni od podizanja škole, od 1967. godne. Beton i teraco podovi su bili ispucali, što je bilo opasno i za sigurnost dece. Takva situacija bila je i u učionicama", kaže Teodora Mitić, direktorica škole „Mihajlo Pupin".

Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje zadovoljan je kako je iskorišćena pomoć Pokrajine. Istovremeno, smatra važnim da se kod realizacije konkursa stvaraju neposredni kontakti između Sekretarijata i škola. „Nastavljamo posetu školama na celoj teritoriji Vojvodine. Kada govorimo o potrebama, treba znati da Pokrajina nastavlja napore da obezbedi novac za raspisivanje konkursa i da se na školskim zgradama i objektima obdaništa urade neophodni poslovi. Upravo je u našem Sekretarijatu u toku konkurs ukupne vrednosti 150 miliona dinara", rekao je Mihalj Njilaš.

Mihalj Njilaš je sa rukovodstvom škole razgovarao i o daljim ulaganjima. Potrebno je još u jednom delu škole obnoviti podove, neophodna je i zamena podova i prozora u fiskulturnoj sali, kao i obnova kotlarnice.

 

Szerző (Forrás)
Panon RTV
Többi hír