Ugrás a tartalomra

Megújult a zentai Bambi óvoda

Megújult a zentai Bambi óvoda

 Korszerű világítás kapott a zentai Tisza-parti lakótelepen lévő Bambi óvoda. A beruházás összértéke mintegy 3 és fél millió dinár volt.

A Bambi óvoda 1987-ben épült a Homok lakótelepen. A nevelőmunka szerb és magyar nyelven zajlik a bölcsődés és napközis tagozatokon. Községi szinten növekedett az ovisok száma.

Gedošević Valéria, a zentai Hófehérke Óvoda igazgatónője kiemelte: „Ami a létszámot illeti egy pici emelkedés van, ami nekünk nagyon jó. Hiszen volt egy időszak, amikor nagyon lecsökkent a gyerekekn létszáma. 650 gyerek van az idén, ennyien kezdik meg a tanévet. 34 tagozattal kezdtük, ebből 31 napközis tagozatunk van és a többi óvodai tagozatok a falvakban vannak. Kevi, Bogaras és Tornyos.”

Az épület tartományi és községi támogatásból korszerű világítást kapott, amely jobb oktatási feltételeket biztosít az ott lévők számára – mondta Czegledi Rudolf, Zenta polgármestere.

„A beruházás értéke körülbelül 3 és fél millió dinár volt. Ebből kétharmadát a tartomány pénzelte, egyharmadát pedig az önkormányzat. Azon kívül, hogy sokkal jobb körülményeket tudunk biztosítani, energiát is sikerül megtakarítani, amit a fennmaradt eszközöket más felújításokra tudunk a jövőben fordítani.”

Energiatakarékossági pályázat által korábban a központi óvodát sikerült korszerűsíteni. Amennyiben lehetséges a jövőben is szeretnének az energiatakarékossági pályázatra jelentkezni, és az óvodákat felújítani - hangzott el a látogatáson.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV