Ugrás a tartalomra

Megnyílt a Törökkanizsa Községhez tartozó két kishatár is

1
A Gyála és Tiszasziget, valamint a Rábé és Kübekháza közötti átkelőn is várakozási idő nélkül kelhettek át az utazni vágyók.

Tegnap 10 órakor állt ismét helyre a határforgalom Szerbia és Magyarország között. A szerb és a magyar állampolgárok újra szabadon átléphetik a közös határt, anélkül, hogy karanténkötelezettség várna rájuk.

A korlátozó intézkedések visszavonása mind a kilenc határátkelőre vonatkoznak. Újra megnyitotta kapuit a Törökkanizsa Községhez tartozó két kishatár is, a Gyála és Tiszasziget, valamint a Rábé és Kübekháza közötti. Ma mindkét átkelőn zavartalan volt az átkelés, várakozási idő nélkül kelhettek át az utazni vágyók Magyarország felé, és vissza Szerbia irányába is, nagyobb tömeg nem alakult ki.

Üres volt a határátkelőhely kedden kora délután Gyálán és Rábén is egyaránt. Semmit sem kellett várakoznia azoknak akik ezen a két helyen keltek át a határon Magyarország irányába. A két Törökkanizsa községhez tartozó faluban a határnyitás miatt újra megindult az autós forgalom, amit Makra Péter, a Majdány-Rábé helyi közösségének elnöke szerint már mindenki nagyon várt. „Én jómagam is örülök, de azt gondolom, hogy mindnyájan hogyne örülnénk, hogy tegnap 10 órakor volt a gyűlés és azután megnyílt. Most még nincs elejében olyan forgalom, mint azelőtt volt, de én azt gondolom, hogy ez helyrejön, a régi kerékvágásba fogunk visszazökkenni.”

Újhelyi Nándor, a törökkanizsai községi képviselő testület elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, a két határátkelőhely újranyitása a község számára mind gazdasági szempontból, mind a tanulók és a két határ mentén élő családok szempontjából is igen fontos volt. „Sok megkeresés volt abból a szempontból, hogy mikor tudnak hazajönni, mikor tudnak a családok egymással találkozni. Azt hiszem, hogy ezt már mindenki nagyon várta és most tulajdonképpen lehetővé vált az, hogy a családok újra meg tudják egymást látogatni, akár át tudnak menni Magyarországra is bevásárolni a gyógyszereket, illetve a Magyarországon élők is át tudnak jönni ide hozzánk, és ebből a szempontból is nagyon fontos az, hogy újra a határok átjárhatóak.”

 

Az átkelőhelyek Törökkanizsa Községben az eddig megszokott időben dolgoznak, reggel 7-től este 7-ig.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír