Ugrás a tartalomra
2022.11.16 - 12:32

Megkapta a környezetvédelmi integrált engedélyt a regionális hulladéklerakó

Megkapta a környezetvédelmi integrált engedélyt a regionális hulladéklerakó

 Ez azt jelenti, hogy megteremtődtek a feltételek a gyáripari veszélytelen hulladéknak a befogadására, és a szabadkai köztisztasági vállalat oda szállíthatja majd az összes települési hulladékot.
 

A Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft. számára ez az év nagyon jónak bizonyult, hiszen tavasszal megkapta a működési engedélyt, majd később a vízügyi engedélyt, novemberben pedig sikerült megszereznie a környezetvédelmi integrált, illetve közismertebb nevén IPPC engedélyt is, amit nagyon nehéz beszerezni – hangsúlyozta a Kft. igazgatója. Környezetvédelmi szempontból ez egy olyan szintű monitoring megfigyelő modellel jár együtt, ami nagy felelősséget jelent, és amit az elkövetkező tíz évben be kell majd tartania a vállalatnak.

Gligor Gellért, igazgató, Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft.: „Ez az engedély alapvetően teret nyit majd a gyáripari veszélytelen hulladéknak a befogadására is, amit szeretnénk a közeljövőben elindítani, és hát ugye harmadik fél felé ilyen szempontból a következő tíz évben is ez az engedély lehetőséget ad az ügyviteli és gazdasági együttműködésre ezekkel a partnerekkel.”
 

A Regionális Hulladéklerakó és Hulladékgazdálkodási Kft. jelenleg a Szabadka területén összegyűjtött hulladéknak a 40 százalékát veszi át. A hulladéklerakónak jelenleg 67 alkalmazottja van, de hamarosan be kell majd indítani a második műszakot is, amihez további 25-26 emberre lesz szükség.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „Válogatás után csak az a mennyiség kerül ki a telepre, a depóba, amely nem hasznosítható. Azt hiszem, a cél az, hogy a jövő év közepéig, de esetleg jövő év végéig az egész mennyiségű hulladék városunkból és az egész körzetből ide kerüljön a regionális hulladékgazdálkodási telepre. Azt hiszem, fontos azt is elmondani, hogy van itt még munka, mert be kell indítani a második váltást.”
 

Jó hír a szabadkaiak számára, hogy amint az összes begyűjtött hulladékot a regionális hulladéklerakóra szállítja a köztisztasági vállalat, megkezdődhet a sándori szeméttelep felszámolása is. Helyére zöld övezetet terveznek létesíteni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2022.12.06 - 08:59
Az ország arra törekszik, hogy a 2023. évben is gazdasági növekedést valósítson meg.
A köztársasági képviselőház hétfőn megkezdte a vitát a jövő évi állami költségvetésről