Ugrás a tartalomra

Megemlékezés a Hősök sírjánál

Megemlékezés a Hősök sírjánál

 Topolyán is megemlékeztek az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulójáról. A koszorúzással egybekötött megemlékezésre a Hősök sírjánál került sor.

A magyar himnusz eléneklése mellett, versekkel és történelmi visszatekintéssel emlékeztek meg Topolyán az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról.

Az akkori eseményekről és Petőfi Sándorról Tomik Nimród, a topolyai KKT elnökhelyettese mesélt az egybegyűlteknek.

Tomik Nimród, a topolyai KKT elnökhelyettese: „Rengeteg fiatal volt, tavasz volt és sok szerelmes fiatal volt itt, és nagyon nagy dolgot tudtak elérni egyetlen egy nap alatt, amiért korábban a politikusok éveken keresztül küzdöttek. Ők gyakorlatilag egy nap alatt, egy lökést tudtak adni és közel kétszáz évvel később is rájuk tudunk emlékezni.”
 

A mostani megemlékezés egy üzenet a következő generációknak - mondta Becskei Tibor, a VMDP Topolya-Kishegyes Körzeti elnöke.

Becskei Tibor, a VMDP Topolya-Kishegyes Körzeti elnöke: „Azért fontos megemlékezni erről a dátumról, ezekről az eseményekről, mert nagyon fontos az embereknek az, hogy szabadok lehetnek, önrendelkezési joggal rendelkezhetnek, tehát nem az a lényeg, hogy valaki megmondja mit tegyünk, hanem azt, amit mi szeretnénk tenni, azt tudjuk tenni.”

Az emlékezés virágait mások mellett Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdaság Magyar Demokrata Párt képviselői helyezték el.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír