Ugrás a tartalomra

Márciusban referendum a helyi járulékról

A városrendezési terv digitális formában is elérhető lesz – Megtartotta idei első ülését a topolyai községi képviselő-testület
Márciusban referendum a helyi járulékról

A december 17-i választások miatt technikai okokból nem sikerült megtartani a referendumokat a helyi járulék bevezetéséről a község területén. Bácskossuthfalva, Gunaras és Njegoševo szavazati joggal rendelkező polgárai az elfogadott határozattal összhangban március 3-án szavazhatnak a helyi járulék bevezetéséről. A tegnap megtartott képviselő-testületi ülésen a képviselők mindegyike jelen volt, és elfogadták a városrendezési tervet, amely szabályozza az építkezést, meghatározza a telkek és parcellák rendeltetését. A terv elérhető lesz digitális formában az önkormányzat honlapján, ami így nagyban elősegíti a polgárok, jogi személyek ügyintézését, ugyanis felgyorsítja az építkezési engedélyek kiadását, és egyéb hivatali folyamatokat is zökkenőmentesebben intézhetnek majd a polgárok. Szatmári Adrián, Topolya község polgármestere az ülést követően először a helyi járulék fontosságáról beszélt nyilatkozatában.

– Szeretném arra kérni a szavazópolgárokat, hogy támogassák ezt a kezdeményezést, mert a helyi közösségek fejlődése szempontjából nagyon fontos beruházásokat tudunk megvalósítani ezekből a forrásokból. Bácskossuthfalva esetében kiemelném a rekreációs központ körüli fejlesztéseket, valamint az elmúlt évben fontos úthálózati fejlesztéseket is sikerült ott megvalósítani. Gunarason a civil központot tudtuk kiépíteni, ugyanakkor a rendelő épületét is felújítottuk, Njegoševo helyi közösségben pedig egy játszóteret alakíthattunk ki. Hangsúlyoznám, hogy a járulék összege ezeknek a helyi közösségeknek a területén kerül felhasználásra, és azt a célt kell szolgálniuk, hogy növeljék az életszínvonalát azoknak a lakosoknak, akik ott élnek – fogalmazott a község polgármestere.

Az ülésen az ombudsmanról szóló határozat módosítását is elfogadták. Hamarosan lejár ugyanis a helyi polgári jogvédő mandátuma, pályázatot fognak kiírni erre a funkcióra. Szeretnének újra ombudsmant kinevezni, mert a polgármester szerint fontos intézménynek tekinthető. Változott a kommunális rendről, a háziállatok tartásáról és a vendéglátóipari létesítmények munkaidejéről szóló határozat is, amelyeket összehangoltak az érvényben lévő szabálysértési törvénnyel.
 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, T.P.
Többi hír