Ugrás a tartalomra

Már újítják a zentai vasútállomást

Várhatóan a buszállomás is ott kap helyet
Már újítják a zentai vasútállomást

Elkezdődött a zentai vasútállomás felújítása, amelyet az építési, közlekedési és infrastrukturális minisztérium finanszíroz.

A napokban megkezdett munkálatokat csütörtök délután megtekintette Lálity Urbán Emese, az építési, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára, valamint Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasággal megbízott tagja.

Elmondták, hogy az épületben kap majd helyet a buszállomás is, közös váróterem fogadja az utasokat, valamint a jegypénztár is a vasútállomás épületében lesz.

Lálity Urbán Emese elmondta, hogy március 28-án kezdődtek el a munkálatok a zentai vasútállomáson és elsőként a tetőszerkezetet cserélik le.

– Teljes felújítás várható, úgy külsőleg mint belsőleg. Nyílászárókat cserélnek, felújítják a falakat, a csatornát és átfestik az egész épületet, valamint a nyilvános toalettet is újjáépítik, továbbá a terasz is megszépül. Az építésügyi minisztérium összesen 55 állomást újít fel Szerbia területén, amelyre 360 millió dinárt különítettek el a költségvetésből.

Czegledi Rudolf elmondta, hogy a vasút helyreállításának a következő szakaszába léptek a zentaiak, hiszen a síneket Zenta és Szabadka között már felújították, most pedig végre sor kerül az állomásra is.

– Az épület renoválása elkezdődött és bízunk benne, hogy megfelelő körülmények között várakozhatnak majd az utasok. Biztos vagyok abban, hogy a helyreállítási munkálatok után növekedni fog az utasforgalom, ugyanis a vasút a legolcsóbb és leggyorsabb tömegközlekedés. A vonatforgalom az építkezés ideje alatt minden bizonnyal zökkenőmentesen fog továbbhaladni – mondta a polgármester.

A zentai vasútállomás felújítása 26.4 millió dinárba kerül.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, hat
Többi hír