Ugrás a tartalomra
2020.05.31 - 18:40

Magyarkanizsán már nagyban készülnek a nyári szezonra

Magyarkanizsán már nagyban készülnek a nyári szezonra

A magyarkanizsai Tisza-parton már javában zajlanak az előkészületek a nyári idényre. A kemping részlegen már megtörtént a nagytakarítás és a medencék tisztítása, karbantartása is folyamatban van.


Tárt karokkal várja a magyarkanizsai kemping részleg a pihenni vágyókat. Még a szezon előtt megtörtént a fák metszése, a kullancsirtás, a fertőtlenítés és a fűnyírás. Most már készen állnak a nyári szezonra - mondták az illetékesek. A munka azonban folytatódik, számos újítással készülnek az idei nyárra - mondta Lackó Róbert. A magyarkanizsai helyi közösség elnöke kiemelte: „Ami számunkra egy nagy eredmény, hogy az önkormányzattal együtt sikerül egy vadonatúj, komoly parkolóhelyet csinálni a kemping oldalába, amivel egy olyan problémát küszöbölünk ki, hogy a belső kempingkocsik mellől ki tudjuk a kocsikat parkoltatni egy kulturált parkolóhelyre, ami természetesen ingyenes. Ennek a hozadéka, hogy a tavalyi  60-70 kempingautó helyett, az idén több mint száz kaphat helyet a kempingben.”


Lackó Róbert hozzátette, új villanyelosztó-gócpontot is kialakítanak, valamint a medence körüli részen padokkal, asztalokkal újítják meg a Tisza-partot. A kemping részleg mellett pedig a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat munkatársai a medencék tisztítását és karbantartását is elkezdték.
Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „Ha minden igaz, akkor talán két hét múlva el tudunk indulni a medence működtetésével, ugyanis még járványveszély van, tehát bizonyos előírásokat figyelembe kell majd vennünk. Nagy valószínűséggel korlátozott számmal tudnak majd a medence területére belépni, illetve a medence használóinak a tusolás kötelezővé lesz téve, tehát úgy a medence használata előtt is és után is, valamint a távolságtartásra is ügyelni kell majd.”


A medencénél az idei évben is tanúsítvánnyal rendelkező úszómester várja majd a fürdőzőket és az árak sem változtak. A napijegy 3 éves kor alatt ingyenes, 3-6 éves korig 70 dinár, 7 év felett 150 dinár, valamint lehetőség van csoportos jegy vásárlására is, amely 10 személy felett 100 dináros áron váltható majd ki.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír