Ugrás a tartalomra

Magánkézbe kerülnek a Zenta községi állami patikák

Magánkézbe kerülnek a Zenta községi állami patikák

 Május 31-én befejezte működését a zentai állami gyógyszertár - erről döntött ma a zentai Községi Képviselő-testület rendkívüli ülésén.

Az eddig állami tulajdonban lévő gyógyszertár fizetésképtelenségét a képviselő-testület már tavaly megállapította, ezért elindították az eljárást az intézmény felszámolására és a későbbi bérbeadásra vonatkozóan is. Elhangzott, a testület tagjai bíznak abban, hogy a zentai, a tornyosi és a felsőhegyi gyógyszertár bérbeadását követően megoldódik az eddig fennálló probléma.

Sztantity Szebasztián gazdasággal és idegenforgalommal megbízott községi tanácstag: „Három cél vezérelt minket ebben az eljárásban. Az első cél az, hogy a gyógyszerellátást biztosítsuk a község azon részein, ahol ez egyébként magángyógyszertárak által nem biztosított. Az, hogy a gyógyszertárban dolgozóknak a jogai minél kevésbé sérüljenek, illetve, hogy biztos munkahelyet kapjanak a későbbiekben az új bérlőnél, illetve az, hogy a költségvetésben további károkat ez a fizetésképtelenség ne okozzon. A mai testületi döntés után el tudjuk indítani azt a pályázatot, amire tudnak jelentkezni majd a gyógyszertárak, akik működtetni szeretnék a zentai, felsőhegyi és tornyosi gyógyszertárakat, amik ennek a folyamatnak a keretében kiadásra kerülnek.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír