Ugrás a tartalomra

Lesznek befektetések, ha lesz tisztesség!

Kritikus hangvételű állásfoglalásban ostorozta a közelmúlt szerbiai viszonyait kedden Tomislav Nikolić szerb elnök, aki szerint országa az utóbbi évtizedekben azért nem tudott fejődni, mert a megfelelő időben nem a megfelelő emberek voltak hatalmon.

A köztársasági elnök úgy értékelte, hogy a helyzet lassan változik, lesznek új beruházások és új munkahelyek is, de ez csak akkor valósulhat meg, ha létezik tisztesség Szerbiában. Manapság nincs tisztesség, morál és becsület. Szokássá vált a lopás, a rejtegetés, a tartozás – mondta az államfő.

„Amikor eljött az ideje, hogy munkahelyeket teremtsünk, hogy rendbe hozzuk az országot és a gazdaságot, akkor megkezdődött a privatizáció, ami tönkretette a vállalatokat és munkanélkülivé tette az embereket” – hangsúlyozta Nikolić. Elismerte ugyanakkor, hogy az állam is hibás, amiért hatalmas adók terhelik a munkaadókat.

Kritikusan szólt arról, hogy a külföldi befektetők sokkal több támogatást kapnak munkahelyek létrehozására, mint a hazai vállalkozók. „A hazai befektető 2-3 ezer eurót kap munkavállalónként, és még ahhoz is nehezen jut hozzá, a külföldi pedig 10 ezer eurót. Miért értékesebb ő a mi emberünknél” – tette fel a kérdést Nikolić.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV, MTI
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto