Ugrás a tartalomra
2020.01.10 - 13:59

Köztérrel gazdagodott a városközpont

Új színfolt Magyarkanizsán

Mintegy négy hónapja jelentették be, hogy tartományi támogatásnak köszönhetően felújítják Magyarkanizsa központjában az úgynevezett A és B blokk közötti közterületet.

A munkálatokat szeptemberben gyors ütemben meg is kezdték, azóta pedig elkészült a járófelület, a kis szökőkút, illetve a Gyógyfürdőhöz a városközpontból vezető út, amely lényegesen lerövidíti a sétatávot. Csütörtökön ünnepélyesen is átadták a felújított részt, amely teljes pompájában majd tavaszra fog megmutatkozni, amikor a zöld felületek is életre kelnek.

A tér ünnepélyes átadása alkalmából a tartományi kormány elnöke, Igor Mirović is Magyarkanizsára látogatott, ahol örömét fejezte ki a projekt megvalósulása miatt, és a további tervekről is beszámolt.

– Elégedettséggel tölt el, hogy sikerült tető alá hozni ezt a fontos beruházást itt, Magyarkanizsán, annak is a szűk központjában. Több mint 65 millió dinárból valósult meg mindez, de az elmúlt két és fél év alatt több mint 150 milliós beruházás történt a tartomány jóvoltából, nemcsak Magyarkanizsán, hanem a község más településein is. Elmondhatjuk, hogy annak ellenére, hogy kis községről van szó, mégis elismerésre méltó a törekvésük, ami a projektek előkészítését illeti. A következő lépés a kerülőt kiépítése lesz. Mindent, amit Vajdaság területén elterveztünk, kiviteleztünk az elmúlt évek során, csupán a nagy, többéves projekteket kell még befejeznünk, amit lassan véghez is viszünk. A 2019-es év igencsak sikeresnek mondható, a 2020-as évbe pedig hasonlóan nagy ambíciókkal vágunk bele – mondta az alelnök.

Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester örömét fejezte ki, hogy átadták a városközpontban lévő teret.

– Fontos gerince az idegenforgalmi fejlesztésnek ez itt, Magyarkanizsán. A fő cél az, hogy minél több turistát vonzzunk a községünk területére. Maga a projektum több mint 65 millió dinárból valósult meg, aminek tíz százalékát biztosította az önkormányzat, és 90 százaléka a tartományi kormánytól, pontosabban a nagyberuházási alaptól érkezett mint vissza nem térítendő támogatás. Ezzel kicsit levegősebb lett a magyarkanizsai városközpont, hiszen egy élhetőbb teret láthatunk már most. Tavasszal, amikor a zöldfelületek is életre kelnek, újabb színfoltot kap a központ, és végre-valahára lépésről lépésre tudjuk megvalósítani azt az idegenforgalmi elképzelést, amely arról szól, hogy a gyógyfürdőből gyalogosan a Tisza-partig és vissza el lehessen jutni, és meg lehessen csodálni mindazokat az idegenforgalmi lehetőségeket, amelyekkel Magyarkanizsa rendelkezik. Amellett, hogy a 2020-as év főleg az út- és kommunális infrastruktúráról fog szólni, bízom benne, hogy az év második felében folytatni tudjuk az idegenforgalmi fejlesztéseinket is – mondta el a polgármester.

Az ünnepélyes átadáson a megjelent polgárokat Neboljša Rakić magyarkanizsai alpolgármester is köszöntötte, továbbá jelen volt Nikola Lukač, az Észak-bánáti közigazgatási körzet vezetője is.

 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, j (Fotó: Puskás Károly)
Többi hír