Ugrás a tartalomra
2022.06.18 - 10:49

Korszerűsítés a Magyarkanizsai Egészségházban

Korszerűsítés a Magyarkanizsai Egészségházban

 Új ultrahang készülékkel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház nőgyógyászati rendelője. A község területén közel 9600 páciense van a nőgyógyászati részlegnek, akik aktívan járnak vizsgálatokra.

17 éves volt az az ultrahang készülék, amit a magyarkanizsai nőgyógyászaton eddig használtak. A most megvásárolt gép az egyik legmodernebb, megkönnyítve ezzel a nőgyógyászok munkáját is.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Tudni kell, hogy alapvető diagnosztikai eljárás most már az ultrahangos vizsgálat, körülbelül évente 3500-4000 ultrahangos vizsgálatot végzünk csak a nőgyógyászaton. Ez nagyon fontos már a család tervezésnél, illetve a várandós hölgyeknél a megállapításnál és végig kísérésénél, de nagyon fontos más nőgyógyászati betegségeknél is, hogy időben, pontos diagnózisokat tudjunk felállítani.”

A magyarkanizsai önkormányzat is folyamatosan támogatja a helyi egészségházat.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Egyrészről rész finanszírozásban támogatjuk a 24 órás mentőszolgálatot, másrészről minden egyes orvosi szaktudás növeléshez hozzájárulunk és fizetjük ennek a képzésnek, továbbképzésnek a költségeit és az idei évben sikerült kiválasztanunk a költségvetésből egy nagyobb tételt, amin keresztül személyautókat tudunk vásárolni az egészségház számára.”

Az új ultrahang gépnek köszönhetően még magasabb szintű ellátást kaphatnak ezentúl. A készüléket a Tartományi Egészségügyi Titkárság 4 millió dináros támogatásának köszönhetően tudták beszerezni.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2022.06.23 - 11:08
A városi önkormányzat arra kényszerült, hogy elálljon egyes beruházásoktól a hazai és a nemzetközi piacingadozások, a
Az átütemezéssel a városatyák számos projekt megvalósítását elhalasztják