Ugrás a tartalomra

A korszerű oktatásért

A zentai Petőfi Sándor Általános Iskola tantermei és tornaterme modern eszközökkel bővült
A korszerű oktatásért

Új bútorokkal és sportfelszereléssel gazdagodott a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola. A sportfelszerelést a tartományi sporttitkárság támogatta, az új bútorokat pedig a tartományi oktatási titkárság és a zentai önkormányzat. A beruházás össz értéke az elmúlt két évben meghaladta a 2.5 millió dinárt, amely során 340 új bútordarabot vásárolt az iskola. Gordán Kolos, az iskola igazgatója elmondta, hogy a tantermek felújításának az első fázisa a végéhez ért.
– Két év alatt 340 asztalt és széket szereztünk be, az idei támogatásból pedig 60-at, ez azt jelenti, hogy maradt még 40 darab, amelyet jövőre szeretnénk megvásárolni – mondta az igazgató.
Kormányos László, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság sporttal megbízott segédtitkára hozzátette, hogy pályázat útján 150 ezer dinárral járultak hozzá az iskolai sportfelszerelések megvásárlásához.
– Új eszközöket szerzett be az általános iskola, melyek közül szeretném kiemelni a multifunkcionális mérleget, amelyre a testnevelés tanároknak már rég óta szükségük volt. Ennek köszönhetően korszerű módszerekkel végezhetik el a méréseket, ez a berendezés nélkülözhetetlen alapeszközként szolgál majd az iskolában. A diákok fejlődésének követésében nyújt majd segítséget – mondta a segédtitkár.
Juhász Attila, a községi tanács oktatásért és művelődésért felelős tagja kiemelte, hogy amely felújításokat előirányoztak a község tanintézményei, azokat igyekezni kell megvalósítani.
– Nagyon fontos, hogy az iskola és az önkormányzat partner legyen a költségvetés tervezésében és a megvalósításában is. Idén különosen nehéz lesz a telünk és az energiatakarékosságnak nagyon fontos szerep jut. Az iskolákat fejleszteni kell és azok biztonságát is. Nemrég kezdtük el a beszélgetést arról, hogy milyen biztonsági lépéseket kell tenni az intézményeken belül, mert az energiamegtakarítás semmit sem ér, ha a vagyoni tárgyakra nem vigyázunk. Utána kell járnunk, hogy mely iskolában milyen biztonsági, riasztó és kamerarendszerre van szükség ahhoz, hogy a közbiztonságot fenntartsuk, valamint, hogy milyen lépéseket kell tennünk azért, hogy minél gazdaságosabban tudjunk egy-egy iskolát működtetni – mondta Juhász Attila.
Csízik Ibolya szűlő elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek korszerű körülmények között tanuljanak, mivel az mindenképpen őket fejleszti.
– Úgy látom ez az iskola szépen halad előre. A kislányom ötödik osztályba jár és a nagyobb is itt fejezte a tanulmányait, elégedett vagyok az iskolával – mondta Csízik Ibolya.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, HAT
Többi hír