Ugrás a tartalomra
2020.01.09 - 08:31

Kevesebb a migráns Magyarkanizsa utcáin

Magyarkanizsán és környékén kevesebb migránst látni. Az illetékesek szerint a vasútállomást is a napokban ráccsal fogják ellátni, valamint a rendőri jelenlét is folyamatos a városban.

Ma délben láthatóan majdnem üres volt Magyarkanizsa központja. A helyi buszállomáson is csak egy migráns várakozott. Nyilatkozni ugyan nem akart, viszont elárulta, hogy egyelőre Zomborba szeretne Magyrakanizsáról eljutni. Hiába van kevesebb migráns a városban, a helyiek továbbra is féltik gyermekeiket. Bödő Gábor elmondta: Félelemmel tölt el személy szerint. Ha nem lenne két kis családom, akkor nem félnék, de mivel van, ezért nagyon féltem őket, ez ami a személyes dolgot illeti.

Nem csak Gábor, de Nikolić Melinda is hasonlóan vélekedik. Elmondta, fél tőlük és sötétedés után már az utcára sem merészkedik ki. Az illetékesektől várja a megoldást: Szerintem itt a feljebbvalóknak kellene intézkedni, hogy mégis valamit csináljanak, mert ez szerintem nem helyes. Itt a nép fél, mindenki fél, őszintén megmondva mindenki fél, bezárkózik, és ezt nem tartom helyesnek, hogy a saját városunkban félnünk kelljen.

Magyarkanizsa községben nagyobb mennyiségű migránssal a város melletti erdős részen találkoztunk. Itt táboroznak jelenleg és a tűz mellett próbáltak melegedni. Az eddig megszokott vasútállomás helyett itt húzódnak meg a hideg elől. Lackó Róbert, a magyarkanizsai válságstáb vezetője elmondta, a vasútállomás a napokban vasráccsal bővül majd, valamint az erdőből is rendszeresen elküldik őket. Hozzáfűzte:A rendőrség napi, de minden két napban legalább kizavarja az erdőből, de hát visszajönnek, mert nem tudnak hova menni. Most már egyedül a vasútállomás maradt még mint látogatott, éjszakázásra való hely, és ha minden igaz pár napon belül az is le lesz zárva, hiszen a Szerbiai Vasutak ebben a pillanatban készítik azokat a rácsokat, hogy lezárják az épületeket.

Lackó Róbert hozzátette, a rendőri jelenlét ugyan már nagyobb a városban, mint a válság kezdetekor, viszont még mindig nem elegendő.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2020.07.06 - 10:19
Azt követően, hogy a Köztársasági Választási Bizottság vasárnap este kihirdette a választások végleges eredményét, dr
Dr. Pásztor Bálint: Az elmúlt 28 év legnagyobb választási sikere